Xiaomi işçi alımı ne zaman başlayacak? Xiaomi Türkiye iş ilanları! Xiaomi fabrikası nerede?

Xiaomi işçi alımı için müjdeli haber Başkan Erdoğan'dan geldi. Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası açıldı. Yılda toplam 5 milyon adet akıllı telefon üretilmesi beklenen 14 bin metrekare alana kurulan bu tesiste toplamda 2000 kişiye istihdam sağlanacak. Peki Xiaomi Türkiye iş ilanları açıklandı mı? Xiaomi işçi alımı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Mart 2021, 13:54 Güncelleme 29 Mart 2021, 13:55
Xiaomi işçi alımı ne zaman başlayacak? Xiaomi Türkiye iş ilanları! Xiaomi fabrikası nerede?

İÇİNDEKİLER

Xiaomi Türkiye fabrikasının açılmasının ardından gözler işçi alımlarına çevrildi. İstanbul Avcılar'da açılışı yapılan fabrikada 2000 işçinin istihdam edileceği öğrenildi. Bu gelişmenin ardından Xiaomi Türkiye iş ilanları arama motorlarında sorgulanıyor.

XIAOMI İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvuruların nereden ve nasıl olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

İSTANBUL AVCILAR'DA AÇILDI

Birçok farklı akıllı telefon üreticisi Türkiye'de yatırım yapmaya devam ediyor. Samsung, OPPO ve Xiaomi ise bu noktada somut adım atan şirketlerden bazıları.

Hatta Xiaomi geçtiğimiz dönemlerde Türkiye'deki yeni fabrika için ilanlar yayınlamış; test mühendisi ve yardımcı mühendis gibi pozisyonlarda işe alımların yapılacağını belirtmişti.

Daha önce test amaçlı üretim gerçekleştirilmiş olsa da İstanbul Avcılar'daki tesisin resmi açılışı bugün gerçekleştiriliyor.

Yılda toplam 5 milyon adet akıllı telefon üretilmesi beklenen 14 bin metrekare alana kurulan bu tesiste toplamda 2000 kişiye istihdam sağlanacağı da biliniyor.

Xiaomi, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı duyuruyla birlikte 29 Mart 2021 itibariyle açılışın gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Yani aslında bugün itibariyle fabrikanın açılışı gerçekleşmiş oluyor. Böylece bir yandan üretim de resmi şekilde başlıyor.