Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi son durum! Ziraat Bankası, Halkbank-Vakıfbank-Akbank-İNG-TEB...

29 Mart son dakika kredi haberi: Merkez Bankası tarafından açıklanan 200 baz puan faiz artırımı kararı sonrasında bankaların gereksinim, araç ve ev kredisi faiz oranları şekillenmiş durumda. Yapılan aktüelleme sonrasında ne yazık ki pek çok banka kredi kolilerinde uyguladığı faizi yukarıya güzergahlı revize etti.

Giriş Tarihi 29 Mart 2021, 07:56 Güncelleme 04 Nisan 2021, 17:22
Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi son durum! Ziraat Bankası, Halkbank-Vakıfbank-Akbank-İNG-TEB...

İÇİNDEKİLER

29 Mart son dakika kredi haberler: Ev, lüzum, araç kredisi faiz oranları cep yakıyor. Koronavirüs salgının tüm dünyayı tesiri altına almasına devam ediyor. Pandemi neden ile kazanç kaybına uğrayan şahıslar çözümü banka kredilerinde ararken kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş özellikle de ev kredisi ve vasıta kredisi almak isteyen bireylerin önündeki en büyük mani olarak görülüyor.

100.000 TL 120 AY KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

100.000 TL 120 AY KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

40.000 TL 48 AY TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.