TC nüfus cüzdanı olan herkese maddi yardım! İhtiyaç sahiplerine gıda kolisi...

Son dakika haberleri: Ramazan ayından evvel lüzum sahiplerine gıda takviyeleri yapılacağı açıklandı. Devlet , belediyeler ve vakıflar tarafından verilen destekler için ayrıntılar yazımızda. Ramazan ayında gıda kolisi dayanağı almak isteyen vatandaşların vaziyetlerini şimdiden devlete ve belediyelere bildirmesi gerekmektedir.

Giriş Tarihi 29 Mart 2021, 08:08 Güncelleme 05 Nisan 2021, 10:42
TC nüfus cüzdanı olan herkese maddi yardım! İhtiyaç sahiplerine gıda kolisi...

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri: Gereksinim sahibi vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması. Ramazan ayına günler kaldı. Ramazana kısa süre kala vatandaşların en çok araştırdığı konu ramazan gıda paketi başvurusu oldu. Son gıda zamları ile birlikte temel ihtiyaç ürünlerinde de fiyatlar ciddi oranda arttı.

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda yardımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır."

Bu yardım kimlere verilecek: İşte cevabı "3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan haneler "

Bu yardıma başvuru yapmak için il ve ilçede bulunan SYDV'ye kimlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz.

BELEDİYELER YARDIM VERİYOR

Türkiye genelinde belediyeler vatandaşlara gıda yardımları yapıyor. Gıda yardımı ihtiyaç sahiplerine yapılırken başvuru için belediyelerin resmi internet sayfasından ya da belediyelerden yapılacak.

VAKIFLAR VE DERNEKLER YARDIM YAPIYOR

İHH, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay ve diğer vakıflar ile dernekler Ramazan ayından önce vatandaşlara gıda yardımları yapıyor. Bunlara başvuru için bölge müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.