Hibe destek projesinin başvuruları başladı:  Engelliye 65 bin TL

Girişimci engelliler, 65 bin liraya varan hibe desteğiyle iş fikirlerini hayata geçiriyor. Hibe destek projesinin birinci dönem başvuruları başladı. Başvurular ilk kez e-Devlet üzerinden alınırken; 'Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu' ile 'Başvuru Rehberi' İŞKUR'un internet sitesinde yayımlandı. Başvurular 16 Nisan tarihine kadar devam edecek. İşte girişimcilere sağlanacak destekler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2021 Güncelleme 24 Mart 2021, 06:59
Hibe destek projesinin başvuruları başladı:  Engelliye 65 bin TL

İÇİNDEKİLER

Girişimci engelliler, 65 bin liraya varan hibe desteğiyle iş fikirlerini hayata geçiriyor.

Hibe destek projesinin birinci dönem başvuruları başladı.

Başvurular ilk kez e-Devlet üzerinden alınırken; 'Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu' ile 'Başvuru Rehberi' İŞKUR'un internet sitesinde yayımlandı.

Başvurular 16 Nisan tarihine kadar devam edecek. İşte girişimcilere sağlanacak destekler.

KURULUŞ İŞLEMLERİ DESTEĞİ:


İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin lira.

İŞLETME GİDERİ DESTEĞİ:


Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım gibi en fazla yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplam en fazla 15 bin lira.

DEMİRBAŞ DESTEĞİ:
Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım ve ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45 bin lira.