Alanya'daki Kleopatra Plajı da orada: Avrupa'da 2021'in en gözde plajları belli oldu

Avrupa'nın en iyi plajları belli oldu. Her yıl dünyanın dört bir yanından gezginlerin kaydettiği bilgileri, paylaştığı yorumları ve puanları bir araya getirip topladığı verilerden yararlanarak 'en iyiler' listesi hazırlayan Tripadvisor, bu yılın gözde plajlarını açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2021 Güncelleme 18 Mart 2021, 07:01
Alanya’daki Kleopatra Plajı da orada: Avrupa’da 2021’in en gözde plajları belli oldu

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın en iyi plajları belli oldu.

Her yıl dünyanın dört bir yanından gezginlerin kaydettiği bilgileri, paylaştığı yorumları ve puanları bir araya getirip topladığı verilerden yararlanarak 'en iyiler' listesi hazırlayan Tripadvisor, bu yılın gözde plajlarını açıkladı.

Tripadvisor'un milyonlarca kullanıcısının oylarıyla belirlenen Travellers Choice 2021 - Best of the Best ödüllerinde Avrupa'nın en iyi plajları listesine Türkiye'den de bir plaj girdi. Alanya'daki Kleopatra Plajı listede 22'nci sırada kendine yer buldu.

Avrupa'daki ilk 3 plaj ise İtalya'daki Spiaggia dei Conigli, İspanya'daki Playa de Cofete ve Portekiz'deki Praia da Falesia olarak sıralandı. 2 km uzunlukta olan Kleopatra Plajı, ince kumu ile dikkat çekiyor. Kleopatra'nın banyo yaptığı söylenen bu plajın bir özelliği de denizin sığ olması.

KORKUMÇ HABER
Bodrum'daki
otellerde sezon hazırlığı hız kazandı. Ancak Güvercinlik ve Gölköy mahallelerindeki bazı turistik tesislerin önlerindeki plajlara, 'beyaz kum' görüntüsü vermek için sağlık için tehlikeli kuvars tozu döküldüğü öne sürüldü. Bu iddialar İngiliz basınında da yer aldı.