Türk kızı Londra'yı fethetti: Tuğçe Bulut, İngiltere'de kurduğu Streetbees ile yol gösteriyor

Global pazar araştırmasına yatırılan para 200 milyar doları bulurken, bu konuda eski yöntemlerin yerini yeni modeller alıyor. Tuğçe Bulut da bu alanda öncü isimler arasında bulunuyor. Bulut’un İngiltere’de kurduğu Streetbees adlı yeni nesil pazar araştırma şirketi, 150 ülkede 4.2 milyon kullanıcıdan direkt veri topluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2021 Güncelleme 03 Mart 2021, 07:02
Türk kızı Londra’yı fethetti: Tuğçe Bulut, İngiltere’de kurduğu Streetbees ile yol gösteriyor

İÇİNDEKİLER

Global pazar araştırmasına yatırılan para 200 milyar doları bulurken, bu konuda eski yöntemlerin yerini yeni modeller alıyor. Tuğçe Bulut da bu alanda öncü isimler arasında bulunuyor.

Bulut'un İngiltere'de kurduğu Streetbees adlı yeni nesil pazar araştırma şirketi, 150 ülkede 4.2 milyon kullanıcıdan direkt veri topluyor.

Şirketi Cambridge Üniversitesi'nden okul arkadaşı Oliver May ile birlikte kurduklarını belirten Bulut, "Yaklaşım şeklimiz pazar araştırmasının çok ötesine geçiyor.

Tüketiciler neyi, neden yapıyor; bizim en önemli görevlerimizden birisi bu bilgiyi sağlamak. Dünyanın en büyük yatırım bankacılarına GSMH tahmini yapmak konusunda da veri sağlıyoruz" diyor.

Şu anda yüzlerce şirketle çalıştıklarını belirten Bulut, "Yeme-içme, restoranlar, güzellik, kişisel bakım gibi sektörlere hizmet veriyoruz. Bankalar, medya ve eğlence en son girdiğimiz sektörler" ifadesini kullanıyor.

Streetbees'in bugüne dek 75 milyon dolar yatırım çektiğini, hedeflerinin 2021'de şirketi ikiye katlamak, 5 yıl içinde 1 milyar dolar gelire ulaşmak olduğunu vurgulayan Bulut, şöyle konuşuyor: "Umuyoruz ki 5 yılda şirketi halka da açabileceğiz."

CEPTEN ARAŞTIRMA
Streetbees uygulamasını cep telefonlarına indiren kullanıcılar, hayatlarından kesitleri cüzi bir ücret karşılığında video, fotoğraf ya da chat şeklinde paylaşıyor.

Girişim, tüketicilerin ham verilerini yapay zeka algoritmalarıyla analiz ederek bunları şirketlerin ihtiyacı olan sayılara dönüştürüyor. Bulut, uygulamayla ilgili, "İnsanlar hayatlarını olduğu gibi kendi kelimeleriyle kendi yaşam akışları içerisinde bizimle paylaşıyor. Onu veriye dönüştürüyoruz" diyor.