Kart borçlarınızı tek çatı altında toplayacak borç kapatma kredisi! Borç transfer kredisi faiz oranları…

Kart borçlarınızı tek çatı altında toplayacak borç kapatma kredisi sizleri bekliyor. Borçları olan vatandaşlar bunun için çözüm arıyor ve bu konuda bankaların sitelerini de sık sık ziyaret ediyor. Akbank, Denizbank, QNB Finansbank borç kapatma kredisi faiz oranlarını haberimizde derledik. Akbank 20 bin TL’ye kadar ödeme fırsatı sunuyor, peki faizler nasıl? Bankalara göre borç transfer kredisi faiz oranları haberimizin içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 02 Mart 2021, 18:56 Güncelleme 02 Mart 2021, 19:01
Kart borçlarınızı tek çatı altında toplayacak borç kapatma kredisi! Borç transfer kredisi faiz oranları…

İÇİNDEKİLER

Kart borçlarınızı tek çatı altında toplayacak borç kapatma kredisi hakkında bilgiler arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılanlar arasında yer alıyor. Bankalara göre borç transfer kredisi faiz oranları gündemde oldukça ilgi görüyor, vatandaşlar en düşük faiz oranına ulaşmak için bankaları karşılaştırıyor. Borç kapatmak için başvuru yaptığınız bankalar sizden bazı belgeler isteyecektir. İşte bankaların borç transfer kredisine ilişkin bilgiler…

AKBANK BORÇ TRANSFER KREDİSİ

Akbank borç transfer kredisi için kredi kartı borçları içindir. Müşteriler farklı bankalara olan kredi borçlarını Akbank bünyesinde toplayabilirler. Banka müşterilerine 20.000 TL'ye kadar borç kapatma kredisi sağlıyor. 12 ay geri ödeme ile banka bu kredi için yüzde 1.89 faiz uyguluyor.

DENİZBANK BORÇ TRANSFER KREDİSİ

Denizbank tarafından sağlanan transfer kredisinde faiz oranları vade sürecine göre değişiyor. Müşteriler kısa vadeli transfer kredisi kullanımlarında çok düşük faiz oranı imkanından faydalanırken orta ve uzun vadeli ödemelerde ise faiz oranı artıyor.

QNB FİNANSBANK BORÇ TRANSFERİ FAİZ ORANI

Kredi Tutarı Kredi Faiz Oranı (Aylık) Kredi Vadesi (Ay) Kredi Taksit Tutarı (Aylık) Kredi Tahsis Ücreti (BSMV Dahil) Sigorta Prim Tutarı* Yıllık Toplam Maliyet

10.000 TL %1,47 36 378 TL 52,5 TL 308.20 TL %23.8164

10.000 TL %1,92 36 414 TL 52,5 TL 314.63 TL %32.5128

10.000 TL %2,20 36 436 TL 52,5 TL 318.31 TL %37.8408

BORÇ KAPATMA KREDİSİ NEDİR?

İnsanlar farklı ihtiyaçlarını gidermek için farklı bankalarda kredi çekebilmektedirler. Başlangıçta bu bir sorun gibi gözükmese de sonrasında ödeme zorlukları ortaya çıkmaktadır. Bu tür sorunlarla karşılaşanlar için borçlarınızı tek bir çatı altına toplama fırsatı doğuyor. Farklı bankalara olan borçlarınızı tek bir çatı altına toplayabilirsiniz. Borçlarınızı bir araya topladığınız bankadan borcunuz kadar kredi çekebilir ve bu krediyi uygun faiz oranıyla ödeyebilirsiniz.

Farklı bankalarda borcu olanlar için bu uygulama gerçekten rahatlatıcı bir çözümdür. Bu durumda olanların borçlarını tek bir çatı altına toplamaları onların yararına bir uygulama olacaktır. Ayrıca borç kapatma kredisinin faiz oranları da gerçekten düşüktür.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ İSTENEN EVRAKLAR

Borç kapatma kredisi için başvuru yaptığınız banka sizden bazı belgeler istemektedir. Ayrıca düzenli olarak ödeme yapmanız da önemlidir. Eğer ödemelerde sorun yaşamışsanız ve kredi notunuz düşükse bankanın kredi borcunuzu tek ele toplaması da gerçekleşmeyebilmektedir. Borç transferi kredisi için gerekli evraklar şunlardır:

Kimlik Belgesi

İkametgâh Belgesi (Kayıtlar güncel ise, son 3 aya ait sabit fatura yeterli.),

Maaş Bordrosu (Ön onay verilmemesi durumunda gerekir)

Gelir durumunuz ve ödemeleriniz iyiyse banka borç transfer kredisine hemen onay verecektir.

Borç Kapatma Kredisi Avantajları

Kredi borçlarını tek bir bankada toplamanın avantajlarını aşağıda sıraladık:

Bir çok bankaya olan ödemelerinizi tek bir bankada kontrol edebilirsiniz.
Aylık ödemeniz vadeniz uzatılarak düşer.
Yüksek ödenecek gecikme faizleri ödenmez.
Ödemelerin düzenli olması sonrasında kredi notu yükselir.
Kredi borçlarının düzenli ödenmeye başlanmasıyla beraber kredi takip süreci kaldırılır.

Borç Transferi Yapmalı Mıyım?

Kredi kartı ve kredi borçlarını ödemekte zorluk çeken, takip etmekten sıkılan kişiler için tek bir bankaya toplanan borç transfer kredisi oldukça avantajlıdır. Ancak avantajın yanı sıra dezavatajları da bulunmaktadır. Özellikle borcunuzun toplam miktarını hesaplayın ve transfer yaptıktan sonra çıkacak güncel borç miktarını bankanızdan öğrenin. Bu borçları karşılaştırdıktan sonra sizi üzmeyecek bir rakam çıkıyorsa rahatlıkla siz de borç transferi yapabiliriniz.