Çiftçi destek ödemeleri yattı mı? Çiftçi destek mazot gübre parası ne zaman yatacak?

Çiftçi destek ödemeleri yattı mı? Çiftçi destek mazot gübre parası ne zaman yatacak sorularına arama motorlarında yanıt aranıyor. Üretim yapan çiftçiler her ay binlerce lira ödemelerden faydalanabiliyor. Devlet desteğinden faydalanmak isteyenler vatandaşlar mazot gübre desteği yattı mı sorusuna yanıt arıyor. Peki çiftçi destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Giriş Tarihi 26 Şubat 2021, 11:57 Güncelleme 26 Şubat 2021, 11:58
Çiftçi destek ödemeleri yattı mı? Çiftçi destek mazot gübre parası ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Çiftçi destek mazot gübre parası ne zaman yatacak? Çiftçi destek ödemeleri yattı mı sorularına yanıt aranıyor. Her yıl binlerce çiftçi destek ödemesi alabiliyor. Son yapılan kabine toplantısı sonrası Başkan Erdoğan'dan çiftçilere müjdeli haber gelmiş ve ödemelerin yapılacağı duyurulmuştu. Destek ödemeleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Bakan Pakdemirli ödemelerin ne zaman yatırılacağına ilişkin bilgi verdi.

ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üretici ve balıkçılara yaklaşık 140 milyon liralık destek ödemelerinin bugün yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Hububat, baklagil ve mısır için 60,7 milyon lira, sertifikalı tohum kullanımı için 78,6 milyon lira, balon balığı avcılığı kapsamında da 230 bin 960 lira destek ödenecek.

Destek ödemeleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Bakan Pakdemirli, "Balon balığı avcılığını destekleme kapsamına almıştık. Bu kapsamda 8-31 Aralık 2020 arasında balıkçılarımızın avladığı 46 bin 192 adet balon balığı için 2020 yılı desteklemeleri kapsamında 230 bin 960 TL ödeyeceğiz. Ayrıca bu alandaki desteklemenin 2021 yılında da tüm balon balığı türlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi için çalışmalara başladık" dedi.
Süt desteği ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Buna göre, TC kimlik numarasının sonu "8, 6, 4" olanlar 19 Şubat 2021 tarihi saat 18.00'den, "0, 2" olanlar ise 26 Şubat 2021 tarihi saat 18.00'den sonra yapılacaktır. Diğer ödemeler ise tek parça halinde yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ MÜJDESİ VERİLMİŞTİ

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

Çiftçilerimize gübre destekleriyle ilgili 2 müjde vermek istiyorum. Gübre desteklerini %100 artışla 2 katına çıkartıyoruz.

Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde desteği 16 liraya yükseltiyoruz. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya yükseltiyoruz. İlkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikçe biz de onları desteklemeyi sürdüreceğiz.