Sigortalı, sigortasız olanlar turnayı gözünden vurdu! Bu kişiler hemen alabilir… 350 euro nakit ödeme...

Bakan Selçuk, Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca Ankara, İstanbul ve İzmir'de hayata geçirilen 'Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' ile ayrıca özel gereksinimli çocuğu olan annelere 50 Avro artırımlı (350 Avro) ödeme alarak destekleneceğini bildirdi.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2021, 07:58 Güncelleme 19 Mayıs 2021, 13:16
Sigortalı, sigortasız olanlar turnayı gözünden vurdu! Bu kişiler hemen alabilir… 350 euro nakit ödeme...

İÇİNDEKİLER

Çalışan annelere bakıcı desteği sağlanmasına ilişkin Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulunmuştu.
Bakan Selçuk, desteklerin önümüzdeki yıllarda kademeli artırılarak, 2021 yılında 325 Avro 2022 yılı için de 350 Avro olacağının mesajını verdi. Bu proje ile çalışma hayatında yer alan annelere her ay düzenli destek ödemesi yapılıyor.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ

Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 300 avro Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Destek miktarı 2021 yılında 325 avro, 2022 yılında 350 avroya çıkacaktır. Özel gereksinimli çocuğu olan veya bekar annelere fazladan 50 avro ödenmektedir. Proje kayıtları devam ediyor.

HER AY 300 EURO BAKICI DESTEĞİ

'Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' Avrupa Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finanse ediliyor. Özel sektörde 4A statüsünde çalışan kadınlara sağlanan bu destek ödemleri Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar için geçerli. Bu 3 şehirde yaşayan kadınlar küçük çocuklarının olması durumunda bakıcı desteği için başvuru yapabilecekler.

Başvuru işlemleri SGK'ya bağlı kurumların sitesi üzerinden yapılacak. Vatandaşlar projeye www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adreslerinden e-devlet şifresiyle başvuru yapılabilmektedir.

BAKICI EĞİTİM TEŞVİKİ

Bakıcı Eğitim Teşviki ile toplam 6.000 eğitimli çocuk bakıcısına mali destek yapılacaktır. Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet eden kadınlardan (0-36 ay çocuk bakım eğitimini kapsayan) çocuk bakımı kursunu 10 Kasım 2019'dan sonra tamamlayan ve MEB onaylı sertifikasını ibraz edenlere tek seferlik 200 Avro (€)' ya kadar eğitim teşviki sağlanmaktadır.

İŞKUR İŞTE ANNE PROJESİ

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi yapılır. Bu ödemeler kurs ve programlara katılan annelere sağlanır.