Başvuran patır patır almaya devam ediyor! Destek ödemesi! 40.000, 30.000, 25.000...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2021 yılı programı kapsamında yardım ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Evi olmayan, evinin onarıma ihtiyacı olan ya da ev ihtiyacı olan vatandaşlara devlet eli uzanıyor. İhtiyaca göre farklı miktarlarda ödeme alabilmek için belli şartları taşıyor olmak gerekiyor. İhtiyaç sahipleri için çok önemli olan destek ödemelerinde ev yapana 40 bin lira, evini onarmak isteyene 30 bin lira, ev eşyası ihtiyacı olana ise 5 bin liralık katkı sağlanıyor.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2021, 08:25 Güncelleme 19 Mayıs 2021, 09:12
Başvuran patır patır almaya devam ediyor! Destek ödemesi! 40.000, 30.000, 25.000...

İÇİNDEKİLER

Başvuran patır patır almaya devam ediyor! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2021 yılı programı kapsamında yardım ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Bu ödemeler kapsamında evi oturulamayacak derecede eski, bakımsız, yıkık olanlara, evinde eşyası bulunmayan vatandaşlara Bakanlık üzerinden barınma yardımı programı kapsamında tadilat yardımı ve ev eşyası desteği olarak ödeme yapılıyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Bu yardıma hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (852.53 lira) az olan aile başvurabiliyor. Ayrıca yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak evin ya da ev yapılacaksa arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi şartlar da var. Bu şartları taşıyan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubelerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubesine başvurabilir.


DEVLETTEN 5 BİN TL EŞYA DESTEĞİ PARASI ÖDEMESİ!

Eski evlere tadilat yardımı yanı sıra eşyası eski olanlara, ev eşyası alamayan kişiler de barınma yardımı kapsamında eşya yardımı yapılmaktadır. Bu rakamı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 5 bin lira olarak duyurmuştu. Yani 20 bin lira tadilat yardımı ve 5 bin lira da ev eşyası yardımı olmak üzere devlet ihtiyaç sahibi ailelere 25 bin TL ödeme yapıyor.

BARINMA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Barınma yardımı almak isteyen kişiler başvuru işlemlerini yaşamış oldukları şehirlerde il ve ilçelerde yer alan Kaymakamlıkların bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar. Buraya şahsen yapılacak olan başvuruların ardından uygulanacak gelir testi sonrasında başvurusu uygun bulunan kişilere 25 bin TL karşılıksız ve geri ödemesiz para yardımı yapılacak.