Bu haberi kesip bir kenara 'Coin': Kripto para çılgınlığı dünyayı sardı

Kripto para çılgınlığı dünyayı sardı. Dolar milyarderleri bile bitcoin'e para yatırdı. Türk yatırımcılar dünyada 4. oldu, Avrupa'da ıse ilk sırayı aldı. Peki bitcoin ne kadar güvenli? Dijital ve sanal para birimi olan bitcoin'de işlemler şifreli... Parolayı unutursanız, parayı da unutun.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2021 Güncelleme 21 Şubat 2021, 06:57
Bu haberi kesip bir kenara ’Coin’: Kripto para çılgınlığı dünyayı sardı

İÇİNDEKİLER

Kripto para çılgınlığı dünyayı sardı. Dolar milyarderleri bile bitcoin'e para yatırdı. Türk yatırımcılar dünyada 4. oldu, Avrupa'da ıse ilk sırayı aldı.

Peki bitcoin ne kadar güvenli? Dijital ve sanal para birimi olan bitcoin'de işlemler şifreli... Parolayı unutursanız, parayı da unutun.

Türkiye'de sanal paraya yatırım yapanların sayısı 1 milyon kişiyi aştı. Bazı kentlerde kaçak elektrikle çalışan bitcoin tesisleri dahi açıldı.

IMF, Dünya Bankası, Avrupa Merkez Bankası uyardı ama kimse aldırmadı. Çoğu kişi bir gecede zengin olma hayaline kapıldı. Bitcoin'e para yağdırdı.

TOSUNCUK DA EL ATMIŞTI
Çiftlikbank'la 1 milyar tokatlayan Mehmet Aydın da Bitcoin'e girmişti.

Elon Musk profil fotoğrafını bitcoin ile değiştirdi. 51 binlerde gezinen 1 bitcoin anında 57 bin dolara yükseldi.

Bill Gates "bitcoin'e yatırım yapmadım. Ancak karşı da değilim." dedi.

BİTCOİN'DE BÜYÜK KAPIŞMA BAŞLADI: SİYAH-BEYAZ
Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, "Bitcoin çok tehlikeli. İnsanlık tarihindeki en spekülatif, riskli, dolandırıcılık içeren ve manipüle edilen sözde varlık. Madenciliğin sebep olduğu devasa kirlilik dikkate alındığında gerçek değeri hala negatif, sıfır bile değil. Berbat bir çevre felaketi" dedi. Bu açıklamalar Bitcoin'e yatırım yapanları rahatsız etti.

Ancak Roubini'nin tahminlerinin başarı oranı oldukça yüksek. Roubini bunu derken dünyanın önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan, Bitcoin'in 146 bin doları görme ihtimalini ortaya attı. JP Morgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, "Bitcoin çok güçlü bir yatırım aracı. Milyarlarca nakitin altın'dan Bitcoin'e geçeceğini ön görmek zor değil. Bu da Bitcoin'i daha güçlü hale getirecek" açıklamasını yaptı.