Ucuz konut ve dükkan fırsatı geldi, Başvurular için son birkaç gün… TOKİ’den ev almak isteyenlere büyük fırsat!

Ev ya da dükkan almak isteyen vatandaşlar için TOKİ'den müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. TOKİ yaptığı açıklamalara göre 16 ila 17 Şubat tarihleri arasında ihale düzenleyecek ve bu günlerde alt gelir grubu ailelerin konut sahibi olması için uygun fiyatlar ile satışlarına devam edecek. TOKİ 2021 yılında da hız kesmeden alt gelir grubu aileler için konut ve dükkan satışları sunarak binlerce vatandaşın uygun fiyatlı konut sahibi olmasını sağlıyor. TOKİ açık satış nedir araştıranlar için TOKİ'nin web sitesinde bulunan çekiliş ve kura olmadan alınan ev ilanlarını kapsamaktadır. Açık satış duyuruları TOKİ tarafından 6 ayda bir duyurulsa da bu durum talebe göre değişiklik gösterilebiliyor.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2021, 08:28 Güncelleme 15 Şubat 2021, 08:28
Ucuz konut ve dükkan fırsatı geldi, Başvurular için son birkaç gün… TOKİ’den ev almak isteyenlere büyük fırsat!

İÇİNDEKİLER

Konut ya da dükkan almak isteyen kişiler için TOKİ'den müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. TOKİ 2021 senesinde de sürat kesmeden alt kazanç grubu aileler için ev ve dükkan satışları sunarak binlerce vatandaşın uygun maliyetli ev sahibi olmasını sağlıyor. Vadeli açık arttırma yöntemleri ile yapılacak bu satışlara vatandaşların TOKİ tarafından belirlenen tarihler içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 25 yaşını dolduran tüm vatandaşlar için 41 ilde konut başvurularının başladığını bildirdi. Peki TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? Konut başvurusu nasıl yapılır? İşte son dakika haberinin detayları...


16 – 17 Şubat

TOKİ yaptığı açıklamalara göre 16 ila 17 Şubat tarihleri arasında ihale düzenleyecek ve bu günlerde alt gelir grubu ailelerin konut sahibi olması için uygun fiyatlar ile satışlarına devam edecek.

Konut satışları başladı…

TOKİ 2021 yılının ilk aylarında da hız kesmeden hem dükkan hem de konut satışları yapacak olduğunun müjdesini verdi. 16 ila 17 Şubat tarihlerinde 39 ilde konut, 19 ilde de dükkan satışları açık ihale yöntemi ile alt gelir grubu aileler için satışa sunulacak. Bu günlerde yapılacak olan ihaleye ise vatandaşlar internet aracılığı ile ister evlerinden ister iş yerlerinden katılım sağlayabilecekler.

TOKİ'den yapılan açıklamada 2021 yılı konut başvurularının başladığı ve 41 şehirde vatandaşların ucuza ev sahibi yapılacağına yer verildi.

TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların https://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekecek.

TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

TOKİ'DEN KONUT ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması

(Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

GELİR ŞARTI ŞU ŞEKİLDE:
TOKİ tarafından yapılan açıklamada gelir şartına şu şekilde yer verildi:

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 6.000 TL olarak uygulanmaktadır.), Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

4 KATEGORİ
Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan"Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,

2. Kategori olan"En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın"

3. Kategori olan "Emekli Vatandaşlar"ın

4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının"

başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?
TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların https://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekecek. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

TOKİ AÇIK SATIŞ DUYURULARI

TOKİ açık satış nedir araştıranlar için TOKİ'nin web sitesinde bulunan çekiliş ve kura olmadan alınan ev ilanlarını kapsamaktadır. Açık satış duyuruları TOKİ tarafından 6 ayda bir duyurulsa da bu durum talebe göre değişiklik gösterilebiliyor. Eğer talep çok olursa açık satış duyurusunun süresi kısalabiliyor.