Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın faiz açıklamasının ardından dolarda düşüş! Kritik seviyenin altına düştü!

Son dakika haberleri… Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın faiz açıklamalarının ardından düşüşe geçen dolar 7,10 seviyesinin altına gerileyerek 7,08 bandına geriledi.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2021, 10:57 Güncelleme 05 Şubat 2021, 13:38
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın faiz açıklamasının ardından dolarda düşüş! Kritik seviyenin altına düştü!

İÇİNDEKİLER

TCMB Başkanı Naci Ağbal, bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini söyledi.

Ağbal, geçmiş döngüler faizi çok erken indirmenin ekonomik maliyetleri olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ağbal'ın açıklamaları ile düşüşe geçen dolar saat 10:45 itibariyle 7 lira 08 kuruş seviyesine kadar geriledi. Aynı dakikalarda euro ise 8,47 seviyesinde işlem gördü.

ABD MERKEZLİ KURULUŞTAN FLAŞ DOLAR TAHMİNİ
Citigroup Birleşik Bankalar AŞ. de dolar TL tahmini ile dikkat çekti. Kuruluş dolar kurunun 7'nin altına inmesini beklediklerini açıkladı. Açıklamaya göre, Türk lirası pozisyon açtı ve dünya devi kuruluşları Türk Lirası varlıklarına yatırım yapmaya başladı. Peki, dolar ne kadar olacak, analistlerin ve uzmanların beklentileri neler? İşte detaylar...

DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR, DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın 2020 yılının Kasım ayından bu yana yaptığı çalışmalar dolar kurunda düşüşlerin başlamasına neden oldu. Ağbal'ın koltuğu devralmadan önce 8.58 lira civarında fiyat belirleyen dolar/TL 2 ay süren düşüşlerden sonra bugün Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın faiz açıklamasının ardından 7.08 TL seviyesine kadar düştü.

Dolar / TL tahminini paylaşan Citigroup, dolar endeksinin G9 para birimlerine karşı konsolide olacağı bir döneme girildiğini ifade etti. Citigroup, yaptığı açıklamada dolar/TL öngörüsünde kısa vadeli Türk Lirası pozisyonu açtığını belirtti.

İş Yatırım ekonomistleri yaptıkları açıklamada ülkeye dolar girişinin devamıyla birlikte doların düşüş trendine devam edebileceğini vurgulayarak 6.80 – 6.90 lira seviyesine kadar düşmesini düşündüklerini açıkladılar. Dolar kurunun 6.80 TL'ye kadar düşebileceğine dair beklentilerini paylaşan analistler, maliyet ve enflasyon yükselişi sebebiyle dolar kurunun bu seviyede uzun süre beklemesinin zor olduğunu vurguladılar.