Son dakika: İşte vergi yapılandırmasına başvuran sayısı! Bakan Elvan açıkladı! Vergi yapılandırmasında ilk 2 taksit detayı!

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Elvan "Yapılandırma kapsamında vergi dairelerimize 7 milyon 679 bin vatandaşımız başvuruda bulundu." ifadelerini kullandı. Elvan "Yapılandırma kapsamında 110 milyar liralık alacak yapılandırıldı, şu ana kadar 4,1 milyar lira tahsil edildi." dedi. Yapılandırmanın bozulmaması için yapılandırılan borcun ilk 2 taksitinin süresinde ve tam ödenmesi şart.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2021, 13:32 Güncelleme 02 Şubat 2021, 14:03
Son dakika: İşte vergi yapılandırmasına başvuran sayısı! Bakan Elvan açıkladı! Vergi yapılandırmasında ilk 2 taksit detayı!

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Haizne ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yapılandırma kapsamında vergi dairelerine 7 milyon 679 bin vatandaşın başvurduğunu, bu kapsamda 110 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını açıkladı.

Bakan Elvan, Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yapılandırma kapsamında vergi dairelerimize 7 milyon 679 bin vatandaşımız başvuruda bulundu. Bu kapsamda 110 milyar liralık alacak yapılandırıldı. Yapılandırılan alacaklara karşılık şu ana kadar 4,1 milyar lira tahsil edildi. 17 Kasım 2020'de başlayıp 1 Şubat 2021'de sona eren yapılandırmaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza ve bu süre zarfında büyük emek harcayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" denildi.

İLK 2 TAKSİTİ SAKIN ATLAMAYIN: VERGİ, PRİM, CEZA GİBİ BORÇLARA YAPILANDIRMADA KRİTİK VİRAJ
Vatandaşın kamuya olan borçlarını kolayca kapatabilmesi için sağlanan yapılandırma imkanında başvuru süresi dün sona erdi.

Yapılandırmaya başvuran vatandaşlar borcunu daha az ödemeyle kapatma imkanına kavuştu.

Sıra ödemelere geldi.

İlk taksitler için son ödeme tarihi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve belediyelere yapılacak ödemelerde 1 Mart, SGK'ya yapılacak ödemelerde ise 31 Mart. Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak.

Yapılandırmanın bozulmaması için yapılandırılan borcun ilk 2 taksitinin süresinde ve tam ödenmesi şart.

Eğer bir takvim yılında 2 taksit zamanında ödenmezse, borçluya bir şans daha verilecek.

Borçlunun ödemediği 2 taksit, gecikme zammıyla birlikte ödenirse kanundan yararlanmaya devam edilecek.