Bağ-Kur’luya emeklilik fırsatı! Son gün bugün: Yapılandırma, dondurma ve ihya...

Milyonlarca vatandaşın borcundan kurtulacağı yapılandırmaya başvurmak için bugün son gün. Yapılandırma aynı zamanda milyonlarca Bağ-Kur’luya da hem emeklilik hem de günlerini dondurma imkânı getiriyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Giriş Tarihi 01 Şubat 2021, 07:00 Güncelleme 01 Şubat 2021, 07:00
Bağ-Kur’luya emeklilik fırsatı! Son gün bugün: Yapılandırma, dondurma ve ihya...

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca vatandaşın borçlarından kurtulması için son gün bugün. 1 Şubat Pazartesi mesai bitimine kadar başvuran vatandaşların devlete olan borçları yapılandırılacak.




Borçlulara birçok avantaj sağlayan yapılandırma, Bağ-Kur'lulara primleri için yapılandırma, dondurma, ihya kolaylığı da getirildi.



Yapılandırmaya başvuranlar borcundan kolayca kurtulduğu gibi 5 puanlık indirimden de yararlanacak. İşte yasa ile sağlanan imkânlar:




1 YAPILANDIRMA: 1 Şubat'a kadar başvuranların gecikme ceza ve faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE üzerinden hesaplama yapılacak.
31 Mart'a kadar peşin ödeme yapanlar, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek. Hesaplanan tutarın tamamının ilk 2 taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarında yüzde 50 indirim yapılacak.




2 DONDURMA: Bağ-Kur'lulardan 31 Ekim 2020'ye kadar olan prim borçlarını 1 Şubat'a kadar ödemeyenlerin ya da yapılandırmayanların prim borcu silinirken, borca ilişkin hizmet süreleri dondurulacak. Bu süreler emeklilik için geçerli olmayacak.



3 İHYA: Bağ-Kur'lu olup da prim borçları nedeniyle daha önce sigortalılık süreleri durdurulanlar, ay başına kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na ihya başvurusunda bulunabilecek.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN