Elon Musk da destek verdi: Wall Street alev alev yanıyor GameStop olayları nedir?

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup küçük yatırımcının ABD’li video oyun satıcısı GameStop hisseleri üzerinden profesyonel yatırımcılara karşı başlattığı meydan okuma, piyasalarda yeni bir tedirginliğe neden oldu. Wall Street’in bazı büyük yatırım şirketlerinin değerinin daha da düşeceğini tahmin ettiği GameStop hisseleri, küçük yatırımcıların yüklü alımlarıyla son 2 haftada yüzde 1.700 değer kazandı. İşte GameStop olaylarının detayları.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2021 Güncelleme 30 Ocak 2021, 07:05
Elon Musk da destek verdi: Wall Street alev alev yanıyor GameStop olayları nedir?

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup küçük yatırımcının ABD'li video oyun satıcısı GameStop hisseleri üzerinden profesyonel yatırımcılara karşı başlattığı meydan okuma, piyasalarda yeni bir tedirginliğe neden oldu.

Wall Street'in bazı büyük yatırım şirketlerinin değerinin daha da düşeceğini tahmin ettiği GameStop hisseleri, küçük yatırımcıların yüklü alımlarıyla son 2 haftada yüzde 1.700 değer kazandı.

GAMESTOP OLAYLARI NEDİR?


GameStop, salgının etkisiyle 450'ye yakın mağazasını kapatıp küçülmeye gitti.

Şirketteki zararı gören büyük yatırımcılar hisselerinin daha da düşeceği öngörüsüyle açığa satış yapıp buradan para kazanmayı planladı.

Bu kumara karşı meydan okumak isteyen küçük yatırımcılar ise sosyal medyada bir araya geldi.

Küçük yatırımcılar örgütlü bir şekilde hisseleri almaya başladı.

Böylece hissenin fiyatı artarken, yatırımcısı da çoğaldı.

ABD'li milyarder Elon Musk'ın da 26 Ocak'ta sosyal medyadan "Gamestonk!!" yazarak forumun linkini paylaşmasıyla grup daha da genişledi.

GameStop'ın daha önce 17 dolar civarında olan hisse fiyatı 400 dolara kadar çıktı.

1.700 kat artan hisse, 'daha düşer' yatırımı yapan büyük fonların 70 milyar dolardan fazla zarar etmesini sağladı.

Analistler, küçük ve büyük yatırımcılar arasındaki çatışmanın başka hisse senetleri için de risk oluşturabileceği uyarısında bulunurken, piyasalar için tehlike olduğunu söylüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN