Gamestop nedir? Gamestop hisse nasıl alınır? Gamestop hisse fiyatı ne kadar?

Gamestop nedir? Gamestop hisse fiyatı sosyal medyanın gündemine oturdu. 450 mağazasını kapatmayı hedefleyen Gamestop isimli şirketin hisseleri bir anda yukarı yönlü çıkış gösterince Gamestop hisse nasıl alınır sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2021, 09:39 Güncelleme 28 Ocak 2021, 09:39
Gamestop nedir? Gamestop hisse nasıl alınır? Gamestop hisse fiyatı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Gamestop hisse nasıl alınır? Gamestop nedir? Gamestop hisse fiyatı gündem oldu. Oyun perakendecisi Gamestop hisseleri yıllar boyunca dibe vururken, sosyal medya paylaşımlarının ardından hisse fiyatı uçuşa geçti. ABD'li video oyun perakendecisi GameStop hisseleri bir haftada yüzde 275'in üzerinde değer kazandı. Peki Gamestop hisse fiyatı ne kadar?

GAMESTOP HİSSE FİYATI NE KADAR?

Son yıllarda oyun satın almalarının çevrimiçi mecralara kaymasıyla değer kaybı yaşayan ABD'li video oyun perakendecisi GameStop hisseleri bir haftada yüzde 275'in üzerinde değer kazandı.

Hisse değeri nisan ayında 2,57 dolara kadar gerileyen GameStop, özellikle internet sitesi Reddit'in WallStreetBets (borsa bahisleri) forumunda paylaşım yapan yatırımcıların desteğiyle seneyi 18 dolar hisse değeriyle tamamladı. Hisseler ocak ayında yatırımcıların kâr elde etmek için açığa satış yapmaları etkisiyle yukarı yönlü bir ralliye başladı. Geçtiğimiz haftayı 60 dolar düzeyinde tamamlayan hisseler, salı günü ise yüzde 92,7 değer kazandı.

GAMESTOP NEDİR?

Bir Reddit günlük ticaret grubu tarafından başlatılan Gamestop hisse (GME) pompalaması bugün Elon Musk'ın da destek vermesi ile devam etti. Gamestop hisse senedi bugün %76 oranında değer kazanarak 260 dolara yükseldi. Bu yükseliş Gamestop hissesinin 2021 Ocak ayında 8 kattan daha fazla artığı anlamına geliyor. Gamestop şirketinin piyasa değeri şu anda 10 milyar doları geçti.

Elon Musk Gamestop şirketi hakkındaki bir Reddit paylaşımını Twitter sayfasından paylaştıktan sonra 26 Ocak Salı günü başlayan Gamestop hisse senedi rallisi bugün de devam etti. Ünlü fon yöneticisi Michael Burry Gamestop hisse senedi rallisi hakkında rallinin kontrolden çıktığını ve şirketin hisse senetlerinde görülen bu artışın doğal olmadığı, delice ve çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Gamestop hisselerinin bu benzersiz yükseliş hareketi Wall Street'in ve fon yöneticilerinin GME hisse senetleri shortlamasına neden oldu ama Elon Musk'un tweeti ile GME'nin tekrardan boğa hareketi kazanması ile bu sefer küçük tüccarlar kazanan tarafta oldu. Ayrıca bazı kişiler Gamestop hisselerinin bu yükselişi hakkında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) soruşturma başlatmasını istemesine kadar gitti. Yine de uzmanlar konuşma odaları aracılığıyla yapılan bu tarz yatırımların piyasa manipülasyonu konusunda yasa dışı bir planın parçası olduğunu tespit etmenin zor olduğunu söylüyor.

GAMESTOP HİSSELERİ YAKINDAN İZLENİYOR

Sosyal medya üzerinden yapılan bir kampanyayla hisseleri bir haftada 8'e katlayan ve piyasa değerindeki artış 20 milyar dolara ulaşan Gamestop, ABD Hazine Bakanlığı'nın da radarına girdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ABD Hazine Bakanlığı'nın ve ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi ekibinin Gamestop hisselerinde yaşanan gelişmeleri takip ettiğini belirtti. Psaki şirket hisselerindeki hareketleri olağandışı olarak nitelendirirken, yaşananlar sonrasında Borsanın ABD ekonomisinin sağlığı açısından bir gösterge olmadığına bir kez daha kanıt sunduğunu belirtti.