Bu ay hemen alınabilecek! 1500 TL yardımlardan anında yararlanın...

Bu ay içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek yardımların miktarları ise 800 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden sağlanmaktadır. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar ilgili kurumlara başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2021, 08:31 Güncelleme 18 Nisan 2021, 09:25
Bu ay hemen alınabilecek! 1500 TL yardımlardan anında yararlanın...

İÇİNDEKİLER

Devletin ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için yardımları hız kesmeden devam ediyor. Yaşlı, bakıma muhtaç, hasta vb. zor durumda olan ve geliri olmayan vatandaşlara devlet birçok farklı kanaldan yardımlarını ulaştırmaktadır. Bazı yardım ödemeleri 3 ayda bir kez yapılırken, bazı ödemeler her ay düzenli olarak yapılmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma Tarafından Verilen Destekler

İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından bilinmeyen ancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen birçok yardım bulunmaktadır. Yapılan ödemelerin bir bölümü sürekli ve düzenli olarak yapılan ödemelerden bazıları ise geçici ödemelerdir.

Akrabaya 1544 TL Yardım

Yaşlı veya hasta olduğu için evde kalan bakıma muhtaç olan kişilere düzenli olarak bakım yardımı yapılmaktadır.

Bu noktada bakıma muhtaç olan kişi ile ona bakan kişinin aynı çatı altında yaşaması gerekmektedir, ayrıca bakım parası alınabilmesi için hasta veya yaşlı için rapor alınması gerekiyor, evde bakım parası yüzde 50 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara yapılmaktadır, ödemeler hastaya değil, ona bakan kişiye yapılmaktadır.

Bakım aylığı almak için başvurular 'Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yapılmaktadır. Bakım parası alınabilmesi için hane içindeki kişilerin aylık gelirinin 1219 TL'den fazla olmaması gerekiyor. Evde bakım parası 1544 TL yardım yapılmaktadır.