Anında harekete geçin! İşi olmayıp arayanlara devletten nakit para! 55 yaşından küçük vatandaşlara...

İstihdam yardımı adı altında verilecek ödemenin başvuru şartlar ise belli oldu. Bunun yanında ödemelerden faydalanmak için Aile Bakanlığı'na bağlı SYDV'ler aracılığıyla Gelir Testi Testi yaptırmış olması gerekiyor. Devlet tarafından sağlanan ilk destek olan işe yönlendirme parası; 18 yaşından büyük, 55 yaşından küçük vatandaşlara sağlanır.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2021, 08:40 Güncelleme 18 Nisan 2021, 09:15
Anında harekete geçin! İşi olmayıp arayanlara devletten nakit para! 55 yaşından küçük vatandaşlara...

İÇİNDEKİLER

'İşe Yönlendirme Parası' ve 'İşe Başlama Parası' bu iki yardım ödemesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden sağlanan desteklerden. 2021 yılında da sağlanacak olan iki yardım, istihdam oranının artmasını teşvik etmek amacıyla ödeniyor.

DEVLETTEN İŞ ARAYANLARA, İŞE BAŞLAYACAK OLANLARA DESTEK 2021

Devlet tarafından sağlanan ilk destek olan işe yönlendirme parası; 18 yaşından büyük, 55 yaşından küçük vatandaşlara sağlanır. İş başvurusunda bulunacak olan kişilerin başvuruya gitmeden önceki hazırlıkları adına sağlanır. İşe yönlendirme parası yol ücreti, traş ücreti gibi giderler için sağlanır. Bu destek ödemesi 40 TL ile 100 TL arasında sağlanır. Ödemeler bir yıl içerisinde en fazla 3 defa alınır.

İşe Yönlendirme Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır?

Aile Bakanlığı sitesinde başvurulara ilişkin "Kişinin işe yönlendirildiği bilgisi İŞKUR tarafından bütünleşik sisteme bildirildikten sonra 30 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir." bilgisini verdi.

İşe Başlama Parası Başvuru Şartları ve İşlemleri

Bu destek ödemesi ise halen sosyal yardım almakta olan vatandaşların İŞKUR'un işe yönlendirmesi sonucu işe başlamaları durumunda verilir. Bu ödeme bir defalık sağlanır ve asgari ücretin üçte biri oranında sağlanır. Ödemeler ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca yapılır.

Başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına ilişkin Aile Bakanlığı, "İşe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir." açıklamasında bulundu.

Bu yardım için başvuruda bulunacak olan vatandaşların göz önünde bulundurması gereken husus, başvuru onayı sadece sosyal yardım almakta olan vatandaşlara veriliyor. Sosyal yardım almayanlar bu iki destek ödemesinden faydalanamazlar.

Söz konusu destek her vatandaşa ödenmiyor. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar şunlar;

18 yaşından büyük olmak ve 55 yaşından küçük olmak.