Fırınlar marketler saat kaçta açılıyor? Sokağa çıkma yasağında fırınlar marketler kaçla kaç arası çalışıyor?

23-24 Ocak sokağa çıkma yasağı saatlerinde fırınla marketler saat kaçta açılıyor? Fırın ve marketlerin sokağa çıkma yasağında çalışma saatleri vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Sokağa çıkıp alışveriş ihtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar fırın ve marketler saat kaçta açılıyor sorusuna yanıt arıyor.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2021, 08:45 Güncelleme 23 Ocak 2021, 08:45
Fırınlar marketler saat kaçta açılıyor? Sokağa çıkma yasağında fırınlar marketler kaçla kaç arası çalışıyor?

İÇİNDEKİLER

Fırınlar marketler saat kaçta açılıyor? Fırınlar marketler çalışma saatleri sokağa çıkma yasağında merak edilen konulardan birisi oldu. Yasak kapsamında günün yalnızca belirli bir saat diliminde market alışverişi yapabilirsiniz. Peki fırınlar marketler kaçta açılıyor?

FIRINLAR SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

23-24 Ocak tarihlerinin tamamını kapsayan ve Pazartesi günü (25 Ocak) tarihinde saat 05.00'a kadar devam edecek olan yasak sürecinde vatandaşlar ekmek ve diğer unlu mamul ihtiyaçlarını karşılamak üzere ikametlerine en yakın işletmelerden alışverişlerini gerçekleştirebiliyor…

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği sokağa çıkma yasağıyla ilgili genelgede, market, bakkal, kuruyemişçi, fırın gibi yerlerin çalışma saatleri açıklandı. Buna göre, cumartesi ve pazar günleri bu iş yerleri 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçları ile ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırına gidip gelebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

RESTORAN VE KAFELER SAAT 20.00'A KADAR

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise saat 20.00'ye kadar paket servis+gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu iş yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.