Emekliye 2 ödeme birden! SGK SSK, Bağkur 4A, 4B, 4C'li kaç TL ikramiye alacak? 2021 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2021 yılının ilk günlerinden beri emekli ikramiyesi gündemde olmaya devam ediyor. Her yıl devlet tarafından emeklilere düzenli olarak ikramiye veriliyor. Ramazan ve kurban bayramı olmak üzere iki defa verilen ikramiye, özellikle bayram masrafı yapacak tüm emeklilerin hesaplarına yatırılmaktadır. Emekliler için verilen bayram ikramiyesinden tüm emeklilerin yararlanması mümkündür. Bu ikramiyeler herhangi bir şart aranmadan hesaplara yatırılmaktadır. Peki Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye zammı var mı? SGK SSK, Bağkur 4A, 4B, 4C'li kaç TL ikramiye alacak? İşte konu hakkında detaylı bilgiler...

Giriş Tarihi 20 Ocak 2021, 11:58 Güncelleme 20 Ocak 2021, 11:58
Emekliye 2 ödeme birden! SGK SSK, Bağkur 4A, 4B, 4C’li  kaç TL ikramiye alacak? 2021 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Emekliler için yapılan yeni düzenlemeler kapsamında her iki dini bayram öncesinde ikramiye verilmesine karar verilmiştir. Bunun yanı sıra yeni emekli olan kişiler için hizmet süresi ve dereceye göre verilen emekli ikramiyesi oranları da hizmet verilen kadroya ve mevcut ekonomik koşullara göre değişiklik göstermektedir. Emekli ikramiyesi hesaplaması için birçok farklı kriter hesaplamaya dahil edilmektedir. Her bayramda, yılda iki defa olmak üzere verilen emekli bayram ikramiyesi bin TL olarak hesaplanmıştır. Her yıl bayramlardan önce tüm emekli ve emekli ikramiyesinden yararlanacak kişilerin hesaplarına bu ikramiyeler herhangi bir şart aranmadan yatırılmaktadır. Peki Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye zammı var mı?

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYE TARİHİ BELLİ

Emekliye Ramazan Bayramı İkramiyesi: 10-12 Mayıs 2021

Emekliye Kurban Bayramı İkramiyesi: 12-16 Temmuz 2021 tarihlerinde ödeme yapılması bekleniyor.

Ramazan Bayramı 2021

Ramazan Bayramı'nın 1. günü 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı'nın 2. günü 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı'nın 3. günü 15 Mayıs Cumartesi

Kurban Bayramı 2021

Kurban Bayramı'nın 1. günü 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı'nın 2.günü 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı'nın 3.günü 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı'nın 4.günü 23 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı'nda resmi olarak toplam 4,5 gün tatil yapılacak.

2021 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekliler için yapılan yeni düzenlemeler kapsamında her iki dini bayram öncesinde ikramiye verilmesine karar verilmiştir. Bunun yanı sıra yeni emekli olan kişiler için hizmet süresi ve dereceye göre verilen emekli ikramiyesi oranları da hizmet verilen kadroya ve mevcut ekonomik koşullara göre değişiklik göstermektedir. Emekli olmaya hak kazananlar için verilen emekli ikramiyesi hizmet verilen kadro özelinde belirlenen ek kriterlere göre değişmektedir. Bu nedenle her emekli için ikramiye oranları değişiklik gösterebilir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Emekliler için her yıl 2 defa dini bayramlarda (ramazan, kurban) olmak üzere 1.000 TL olarak verilen ikramiye, özellikle bayram masrafı yapacak tüm emeklilerin hesaplarına yatırılmaktadır. Emekliler için verilen bayram ikramiyesinden tüm emeklilerin yararlanması mümkündür. Bunun yanı sıra yeni düzenleme kapsamında emekli bayram ikramiyelerinden yararlanması ön görülen kişiler arasında:

· 4/A – 4/B – 4/C sigorta emeklileri,

· Şehit yakınları ve gaziler,

· Ölüm aylığı alanlar,

· Vazife veya harp malullüğü maaşı alanlar,

· Geçici köy korucuları,

· Şeref aylığından yararlananlar,

· Şampiyon olmuş sporcular,

· Terörden dolayı zarar görenler için verilen aylıklardan yararlananlar vb.

Yer almaktadır. Temelde tüm emekli vatandaşlar için verilen bayram ikramiyesi, farklı tür nedenlere bağlı olarak belirli oranda aylık alan kişiler için de verilmektedir. Emekliler için verilen bayram ikramiyeleri için emekli olmak ve diğer aranan şartlar dışında herhangi bir şart aranmamaktadır.

Her bayramda, yılda iki defa olmak üzere verilen emekli bayram ikramiyesi bin TL olarak hesaplanmıştır. Her yıl bayramlardan önce tüm emekli ve emekli ikramiyesinden yararlanacak kişilerin hesaplarına bu ikramiyeler herhangi bir şart aranmadan yatırılmaktadır.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu. Bu yıl ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3 artış öngörülmüştü.

2020 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 8,37 gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 4,33 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 7,33 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 8,37 artış sağlandı.

Tabloda 2020 Aralık maaşa yansıyan zam tutarı, temmuz ayındaki 5.75 zam oranı üzerinden hesaplanmıştır. Zam oranı hesaplamasında ek ödemeler de dahil edilmiştir.