Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları açıklandı mı? 826 işçi alımı Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları sorgulama!

Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları açıklandı mı? Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyen ve başvuru yapan binlerce aday Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları hakkında osrgulama yapıyor. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli taşra teşkilatında görev yapmak üzere 826 tarım işçisi istihdam edileceğini açıklamıştı. 826 işçi alımı için kura çekimi bugün tamamlandı. Adaylar kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 16 Ocak 2021, 16:18 Güncelleme 16 Ocak 2021, 16:18
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları açıklandı mı? 826 işçi alımı Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları sorgulama!

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları açıklandı mı? Bakanlık bünyesine 826 sözleşmeli işçi alınacağı daha önce duyurulmuştu. Başvurularını tamamlayan adaylar için kura çekimiyle alım yapılacağı belirtilmişti. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları açıklandı mı? Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kura çekimi 16 Ocak 2021 günü saat 10.00'da Bakanlığın merkez kampüsünde bulunan Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sonuçların gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI SORGULAMA!

826 İŞÇİ ALINACAK!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli taşra teşkilatında görev yapmak üzere 826 tarım işçisi istihdam edileceğini açıkladı. Bekir Pakdemirli, "Alımı yapılacak 826 işçi, İŞKUR üzerinden gerekli şartları taşıyanlar arasından kura ile belirlenecek. Dolayısıyla alımda mülakat olmayacak.'' demişti

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

657 Sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

657 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların "Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NELERDİR?

Tarım Orman Bakanlığı işçi alımında adaylar aşağıdaki kadrolarda istihdam edilecek:

Elektrikçi (Genel)

Endüstriyel Bakım Onarım Teknisyeni/Endüstriyel Elektronik Teknisyeni

Kamyon Şoförü

Kimya Laboratuvarı Görevlisi

İnşaat Teknolojisi Teknisyeni

İş Makineleri Operatörü

Laborant (Gıda)

İş Makineleri Operatörü

Aşçı

Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt)

Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik)

Makine Bakım Onarım Teknisyeni/Makine Bakım Onarımcısı

Gemici

Marangoz

Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni

Güvenlik Görevlisi (Silahlı)

Laboratuvar Temizlik İşçisi

Temizlik Görevlisi

Sıhhi Tesisatçı

Sıhhi Tesisatçı

Otomotiv Elektrikçisi

Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi)

Tarım İşçisi-Karma Çiftçilik (Bitkisel Üretim Ve Hayvan Yetiştiriciliği)