15 Ocak evde bakım maaşı sorgula! Evde bakım maaşı (parası) yatan iller hangileri?

Binlerce ailenin yıl boyunca faydalandığı evde bakım maaşlarının 2021 Ocak ayında yatması da bekleniyor. Maaşların ne zaman ve hangi illerde yatırıldığı arama motorlarında sorgulanıyor. 15 Ocak evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Haberimizden evde bakım maaşı sorgulama yapabilir ve 15 Ocak evde bakım parasının yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2021, 08:49 Güncelleme 15 Ocak 2021, 08:49
15 Ocak evde bakım maaşı sorgula! Evde bakım maaşı parası yatan iller hangileri?

İÇİNDEKİLER

15 Ocak evde bakım maaşı yatan iller listesi arama motorlarında sorgulanıyor. Evde bakım parası sorgulama işlemi yapan vatandaşlar 15 Ocak evde bakım maaşı hakkında araştırma yapıyor. 2021 yılı asgari ücret zammıyla birlikte zamlanan evde bakım maaşları her ay farklı iller için farklı tarihlerde yatırılıyor. 2021 Ocak ayında evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı araştırılıyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı....

2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı ve Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerin aylıklarına yapılacak zam oranları da belli oldu.

2021 yılının Ocak ayından itibaren yaşlılık maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 15 OCAK

Evde bakım maaşları henüz yatırılmaya başlanmadı. Maaşlar yatırıldığı takdirde bunu haberimizden öğrenebileceksiniz.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım aylığı almak isteyen durumları uygun olmayan, hasta ya da yaşlı bakıma muhtaç kişiler evde bakım aylığı nasıl alınır , evde bakım aylığı kimlere verilir araştırıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım parası başvurusu için gerekli şartlar https://www.ailevecalisma.gov.tr üzerinden incelenebiliyor.,

Evde bakım parası verilecek kişilerin ailesindeki herkesin (engelliler de dahil) toplam net gelirine bakılıyor. Daha sonra evde bakım parası almak isteyen kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapıp beklemesi gerekiyor. Eğer evde bakım parası onaylanırsa almaya başlayacaktır.