Hemen başvuru yapın anında alın! Her ay düzenli 914 TL ödeme almak isteyenler bu formu dolduruyor!

Maddi durumu iyi olmayan bireylere devlet tarafından 914 TL fakirlik aylığı verilmektedir. Fakirlik aylığına kimlerin başvuru yapabileceğini haberimizde derledik. Her ay SGK'ya prim ödeyip emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlara toplu para ödemesi yapılıyor. Peki SGK tarafından yapılan bu toplu para ödemeleri hangi koşullarda, nasıl sağlanıyor? Kimler bu toplu para ödemesi için başvuru yapabilir? Bilindiği üzere emekli olmak isteyen vatandaşların çalışma hayatı boyunca yapmak oldukları bazı işlemler bulunuyor. Bu işlemlerin en önemlisi aylık yapılan SGK prim ödemesi. Vatandaşlar yaşladıklarında emekli olabilmek için aylık SGK primi ödüyorlar.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2021, 08:39 Güncelleme 15 Ocak 2021, 08:39
Hemen başvuru yapın anında alın! Her ay düzenli 914 TL ödeme almak isteyenler bu formu dolduruyor!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de maddi durumu iyi olmayan ve açlık yoksulluk sınırında yaşayan binlerce vatandaş olmakla birlikte bu vatandaşlara devlet tarafından ayni ve maddi yardımlar yapılıyor. Bu yardımlar arasında fakirlik ya da muhtaç maaşı olarak da bilinen bir ödemede ise devlet ihtiyaç sahiplerine 2021 yılında 914 TL olmak üzere maddi destek sağlıyor. Bilindiği üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü de çok sayıda alanda vatandaşlara destek ödemelerinde bulunuyor. Kurum tarafından sağlanan bu yardım ödemelerinden en bilineni ise burs yardımları. Burs yardımlarının dışında ise VGM ihtiyacı olan vatandaşlara gıda yardımı ve nakit para yardımı sağlıyor. Peki bu ödemeden kimler yararlanabilir, ne kadar ödenir ve nereye başvuru yapılmalıdır, işte detaylar.

KURA GIDA YARDIMI

Kurumun sağladığı bir diğer detsek ödemesi ise gıda yardımı. Yine ihtiyacı olan vatandaşlara sağlanan gıda yardımları 81 ilde yapılıyor. Bu yardımdan faydalanmak için ise iki şart bulunuyor.

Sosyal güvencesi bulunmayan veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Gıda yardımı veya nakit para yardımına başvuru yapacak olan vatandaşlar kendi şehirlerinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüklerine başvurularını yapabilirler.

BAŞVURULARI KABUL EDİLENLERE AYLIK 914 TL YARDIM ÖDEMESİ

Devlet tarafından sağlanan yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar için yapılan basın açıklamasında VGM bu ödemelerin, annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde bağlantığını duyurdu.

Ödemeler düzenli ve aylık olarak ödenir. 2020 yılında muhtaç aylığı alan vatandaşlara yapılan ödemelerin tutarı ise 914 TL'dir. Muhtaç aylığı olacak vatandaşların sağlamaları gereken koşullar ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından şöyle sıralandı.

Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir?

En az yüzde 40 engellilik durumu olanlar,18 yaşından küçük anne ile babasını kaybeden ve kendisine bakacak herhangi bir aile üyesi bulunmayanlar,65 yaşını doldurmasına rağmen emeklilik maaşı alamayanlar Aylık toplam geliri muhtaçlık aylığının altında olanlar

Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fakirlik maaşı başvurusu Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru esnasında vatandaşların gerekli belgeleri sunması gerekmektedir.

Fakirlik maaşı gerekli belgeler;Başvuru sahibine ait üzerinde

T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartı ya da nüfus suretinin fotokopisi

Hane halkının her birinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartı ya da nüfus suretinin fotokopisi

Güncel ikametgah kayıt belgesi

Muhtarlık onaylı muhtaçlık belgesi

Engelli başvuru sahipleri için en az yüzde 40 engeli tespit eden sağlık raporu Aylık net geliri gösteren gelir belgesi

SGK hizmet dökümü

Muhtaçlık maaşı başvuru formu

Fakirlik Maaşı Ne Kadar?

Fakirlik maaşı ne kadar sorusu, ihtiyaç sahipleri tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. 2021 yılı içerisinde fakirlik maaşı 914 TL olarak belirlenmiştir. Başvuruların onaylanmasının ardından vatandaşlar Ziraat Bankası ya da PTT'den maaşlarını alabilirler.