Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşı tablosu! 2021 emekli maaşı hesaplama!

Zamlı emekli maaşı tablosu maaş alacak emekliler tarafından araştırılmaya başlandı. Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? 2021 emekli maaşı hesaplama yapan emekli vatandaşlar 2021 yılında ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor. 15 Ocak tarihi itibariyle milyonlarca SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklisi maaş alabilecek. Peki 2021 zamlı emekli maaş tablosu nasıl? Haberimizden emekli maaşı hesaplama yapabilirsiniz.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 16:50 Güncelleme 14 Ocak 2021, 16:50
Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşı tablosu! 2021 emekli maaşı hesaplama!

İÇİNDEKİLER

Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? 2021 emekli maaşı hesaplama ekranı SSK, SGK ve Bağ-Kur emekli maaşı alacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Zamlı emekli maaş tablosu almak isteyen vatandaşlar emekli maaş farkının ne zaman yatacağını sorguluyor. Emekli vatandaşlara gelen maaş zammının ardından vatandaşlar ne kadar maaş alabileceğini merak ediyor. İşte 2021 güncel zamlı emekli maaş tablosu...

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiklik gösteriyor. Hemen her memurun maaşı farklı yatıyor. Derece ve kademe değiştikçe alacakları maaş da farklılık gösteriyor.

Toplu sözleşmeye göre memurlar Ocak ayında maaşlarını zamlı alacak. Geçmiş 6 aya ait enflasyon oranının farkı da maaşlara eklenecek.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA 2021!

Kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu. Bu yıl ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3 artış öngörülmüştü.

2020 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 8,37 gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 4,33 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 7,33 artış yapıldı.

Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 8,37 artış sağlandı.

Tabloda 2020 Aralık maaşa yansıyan zam tutarı, temmuz ayındaki 5.75 zam oranı üzerinden hesaplanmıştır. Zam oranı hesaplamasında ek ödemeler de dahil edilmiştir.

İNTİBAK DÜZENLEMESİ

2000 yılından önce sigorta primi olan ancak 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar karma sistem hesaplaması ile maaşlarını almaktalar. 2000 yılından sonra emekli olanlar vatandaşların emeklilikleri de iki ana gruba ayrılmakta. 2008 öncesi emekli olanlar ve 2008 sonrası emekli olanlar.

Tüm bu farklılıkların ortadan kaldırılması için ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışması olduğu bildirildi. Bu çalışma ile emekli vatandaşların maaşlarında düzenlemeler olacak ve farklılıklar giderilecek. Emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirilecek düzenleme ile SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan vatandaşlar tek çatı altında toplanacak.

TALEPLER NE GETİRECEK?

* Taban emekli aylığı asgari ücrete eşitlenirse, emekliye her ay ek ödeme dahil en az 2 bin 324 lira ödenecek.

* Sağlıkta ek ödemelerin kalkmasıyla, emekli maaşından bu alanda hiç kesinti olmayacak.

* Ek ödeme oranı değişirse, emekliler her ay net maaşının yüzde 4-5'i yerine yüzde 8-10'u oranında para alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 255, yüzde 10 olursa 382 liraya varan artış yaşanacak.

* İntibak yapılırsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan zam söz konusu olabilecek.

Bu yıl taban aylık yükseltilirken; emekliler, Ocak ve Temmuz'da zam, 2 kez ikramiye ve promosyon imkanından yararlandı.

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?