SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri... En düşüğü 2 bin 536 lira.... Zam oranı netleşti! Tamı tamına hesaplandı!

Zam oranı netleşti! Tamı tamına hesaplandı! SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri... En düşüğü 2 bin 536 lira.... Açıklanan enflasyon sayıyı ile birlikte hem tüm emeklilerin hem de misyondaki memurların alacakları zamlı ücretler de belirli oldu. Memurlar ile memur emeklileri 2021'in ilk yarısında ücretlerini yüzde 7.36 zamlı alacak. SGK, Bağ-Kur, tarım emeklilerinin yeni senedeki zam oranı da yüzde 8.36 olacak. Enflasyon sayıyı açıklandı beklenen emekli zamları da belirli oldu. Buna göre misyondaki memurlar ile memur emeklileri ocak ayında ücretlerini yüzde 7.36; SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri de ücretlerini yüzde 8.36 zamlı alacak.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2021, 08:31 Güncelleme 06 Ocak 2021, 08:31
SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri... En düşüğü 2 bin 536 lira.... Zam oranı netleşti! Tamı tamına hesaplandı!

İÇİNDEKİLER

Zam oranı netleşti! Tamı tamına hesaplandı! Milyonlarca memur ve emekli 2021 zammını bekliyordu. Sayılar netleşti. Zam alacak herkes kendi ücretinin ne kadar yükseleceğini araştırmaya başladı. Memura yüzde 7.36 emekçiye yüzde 8.36 zam yapıldı. Peki kimin ücreti ne kadar çoğalacak? Tek tek hesaplandı. SGK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin ücretleri ne kadar değişecek?
Emekliler ile görevdeki memurlar ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alıyor.

Açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte hem tüm emeklilerin hem de görevdeki memurların alacakları zamlı maaşlar da belli oldu. Memurlar ile memur emeklileri 2021'in ilk yarısında maaşlarını yüzde 7.36 zamlı alacak.

SSK, Bağ-Kur, tarım emeklilerinin yeni yıldaki zam oranı da yüzde 8.36 olacak. Enflasyon rakamı açıklandı beklenen emekli zamları da belli oldu. Buna göre görevdeki memurlar ile memur emeklileri ocak ayında maaşlarını yüzde 7.36; SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri de maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacak.


Emekliler ile görevdeki memurlar ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alıyor. TÜİK, 2020 temmuz-aralık enflasyonunu açıkladı ve zamlar da netleşti.

SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri bu yılın ocak-haziran döneminde maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacak.

Görevdeki memurlar ile memur emeklileri ise yüzde 3 toplu sözleşmeden kaynaklı zamla birlikte yüzde 4.36 da enflasyon farkı olmak üzere 2021'in ilk yarısında maaşlarını yüzde 7.36 zamlı alacak.

Böylece aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4 bin 500 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 3 bin 20 liraya yükselecek.


EK ÖDEMELER DE ARTTI

Bugünden itibaren de tüm emeklilerin zamlı maaşlarını, ek ödemelerini ve ocak ayında eline geçecek maaş tutarını kuruşu kuruşa yayımlayacağız.

Önce, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinden başlıyoruz. Açıklanan enflasyon rakamına göre sayıları 10 milyonu bulan SSK, Bağ-Kur, tarım emeklileri ocak ayında maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacak.

Zamla birlikte en düşük SSK emeklisinin aylığı 2.536 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.274 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 1.718 liraya çıkacak.

SSK, Bağ-Kur, tarım emeklileri, 2020 yılının ocak ayında maaşlarını yüzde 6.50, temmuz ayında da yüzde 5.75 zamlı almışlardı. Yeni zamla birlikte emeklilerin her ay aldığı ek ödeme de artacak.

Kaynak: Noyan Doğan