3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne?

Binlerce vatandaş 3600 ek gösterge çıkacak mı? Sorusuna yanıt arıyor. Memur maaşlarını doğrudan etkileyecek olan bu konuya ilişkin son gelişmeler neler? Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca neler söyledi? Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşlarının artması bekleniyor. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne? İşte konuya dair merak edilenler…

Giriş Tarihi 04 Ocak 2021, 12:01 Güncelleme 04 Ocak 2021, 12:01
3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı 3600 ek gösterge ile ilgili gelecek haberlerde. 3600 ek gösterge çıkacak mı? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıkça sorgulananlar arasında yer alıyor. 657 sayılı Devlet Kanunu'na bağlı olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubundaki vatandaşların maaşlarını etkilemesi beklenen 3600 ek gösterge hakkında bilgiler…

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek gösterge konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

BAKAN LÜTFİ ELVAN'DAN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin müjde verdi. Elvan, "Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu. Sağlıklı bir şekilde analiz etme yönünde çaba sarf ediyorlar" dedi.

"DİĞER ÇALIŞANLARI DA KAPSAYACAK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Bu anlamda daha etkin bir performansı devreye sokmak anlamında da bir düzenleme yaptık. Bununla ilgili 3600 ek göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları değil, diğer benzer çalışanlarla ilgili bir düzenleme var. Onunla ilgili bir çalışmanın olduğunu zaten biliyoruz. Şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini hızla kolaylaştırmak şeklinde olacak.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir unsurdur. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Bu durumdan dolayı da ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranları ya da maaş miktarları aynı olmaz.

Bu sebepten dolayı da bir süredir 3600 ek gösterge için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinin ardından öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında artış olacak.