2021 Ocak zammı emekli başkomiser maaşı kaç TL? Başkomiser yeni zamlı maaşı ne kadar oldu?

Ocak ayı ile beraber, memur ve emekli zammı hakkındaki son dakika haberleri de merak konusu oldu. Emekli zammı konusunda en önemli etken, enflasyon rakamları durumunda. TÜİK'in Aralık ayı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarında geçerli olacak zam oranı yüzde 4,36+3 yani 7,36 oldu. 2021 memur maaşlarında geçerli olacak yüzde 7,36 oranındaki memur zammının yüzde 3'ü toplu sözleşme zammı olarak açıklanırken memur zammının yüzde 4,36'sı enflasyon farkından kaynaklanan zam oranı olarak açıklandı. Peki, 2021 Ocak zammı emekli başkomiser maaşı kaç TL? Başkomiser yeni zamlı maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Ocak 2021, 09:14 Güncelleme 04 Ocak 2021, 12:11
2021 Ocak zammı emekli başkomiser maaşı kaç TL? Başkomiser yeni zamlı maaşı ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Açıklanan enflasyon oranları memur ve emekli ücretlerini etkilemesinden dolayı pek çok memur ve emekli 2021 senesinde ne kadar ücret alacağını hesaplamaya başladı. Memur maaş zammı ve emekli maaşı zam oranı gelişmeleri araştırılan konular arasında yer alıyor. Mümkün zam oranları ile alakalı ayrıntılar gündeme gelmeye başladı. Kasım ayı enflasyon sayıların açıklanmasıyla birlikte ücret zammı ile alakalı değerlendirmelerin ayrıntıları merak konusu oldu. Toplu kontrat gereği 6 aylık dilimlerde hesaplanan enflasyon oranına göre 2021 memur ve emekli ücretleri belirli oluyor. Peki, 2021 Ocak zammı emekli başkomiser maaşı kaç TL? Başkomiser yeni zamlı maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

SON DAKİKA: EMEKLİ BAŞKOMİSER MAAŞLARI 2021

3/1

7.277 TL

7.858 TL

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU!

TÜİK, aralık ayına ilişkin tüketici enflasyonunu açıklandı. TÜİK'in verilerine göre aralık ayında TÜFE yüzde 1.25 artarken memur ve emekli maaşlarını etkileyecek yıllık enflasyon ise yüzde 14.6 oldu

2020 Yılında Emekli Başkomiser Maaşı Ne Kadar Oldu?

Başkomiserler de, diğer kamu personelleri gibi belli bir süre çalıştıktan sonra emekli olurlar ve emekli maaşı almaya başlarlar. Bu süreçte yine kişinin emekli maaşı enflasyon farkı başta olmak üzere diğer tüm parametreler ile birlikte her sene değişiklik gösterebilmektedir. 2019 yılına bakıldığı zaman emekli başkomiser maaşı 3 bin 207 TL olarak belirlenmişti. 2020 yılına gelindiği zaman ise emekli başkomiser maaşı 3 bin 384 TL olarak belirlenmiştir.

2021 MEMUR MAAŞI ZAM ORANI NE KADAR?

Memur maaşlarında yapılacak artış oranı, yıl sonu enflasyonuna göre belirleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK),aralık ayı enflasyon verilerini saat 10.00'da açıkladı. TÜİK'in Aralık ayı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarında geçerli olacak zam oranı yüzde 4,36+3 yani 7,36 oldu. 2021 memur maaşlarında geçerli olacak yüzde 7,36 oranındaki memur zammının yüzde 3'ü toplu sözleşme zammı olarak açıklanırken memur zammının yüzde 4,36'sı enflasyon farkından kaynaklanan zam oranı olarak açıklandı.

Başkomiser Maaşını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Başkomiserlik maaşı da, diğer tüm kamu personelinde olduğu gibi belli parametreler ile birlikte hesaplanır. Bu parametreler kişinin maaşının daha net hesaplanmasını sağlar. Bu parametreler değişken olduğu için tüm başkomiser maaşları birbirinden farklı olur. Başkomiser maaşını etkileyen faktörler şu şekildedir:

AGİ
Aile yardımı
Çocuk yardımı
Görev yerine göre değişen ücretler
Çalışılan bölgeye göre değişen ücretler
Birime göre değişen ücretler
Görev tazminatı
Eğitim durumu
Sigorta kesintisi
BES kesintisi

Başkomiserin Görevleri Nelerdir?

Başkomiserlik çalışma yelpazesi çok geniş ve çok fazla işten sorumluluk almış olan bir meslektir. Ancak başkomiserlerin çalıştığı kuruma göre görevleri değişkenlik gösterebilmektedir. Asıl görevi alt rütbede bulunan çalışanların başında durmak ve yönetimi sağlamak olan başkomiserlerin diğer görevleri ise şu şekildedir:

Tüm vatandaşların emniyet hizmetlerinden en doğru şekilde yararlanmasını sağlamak

Emniyet güçlerinin tüm vatandaşlar ile birlikte koordineli bir şekilde çalışması için destek olmak

Çalıştığı karakol ya da şubede bulunan eksiklikleri gidermek ve tüm aksaklıkları düzeltmek

Sorumlu olduğu karakolun ya da şubenin bir yıllık ekonomik bütçesini ayarlamak, takip etmek ve tamamlamak

Görev yaptığı karakol ya da şubenin tüm işleyişinden ve aynı zamanda tüm personelinden sorumlu olmak

Bağlı oldukları kurumda işlerin doğru bir şekilde yürümesini sağlamak ve düzene sokmak

Alt rütbesinde bulunan polis memuru, komiser ve komiser yardımcılarının çalışma şartlarını iyileştirmek

Karakol ya da şubede çalışan tüm personelin sahadaki güvenliği ve teçhizat durumunu düzenlemek

Tüm planları ve ihtiyaç listelerini kendi üst rütbesinde bulunan amire bildirmek

Emir komuta zincirinde üst birimden yani amirlerinden gelen emirleri, alt rütbedeki personele iletmek

Yapılan tüm görevleri üst rütbesinde bulunan amire rapor etmek

Tüm bu görevler kurumdan kuruma farklılık gösterse bile, neredeyse tüm başkomiserler için geçerli olan görevlerdir. Bu kadar geniş çalışma yelpazesine sahip olan başkomiser maaşı tabi ki aldığı tüm sorumlulukları kapsayacak şekilde ayarlanır.