Doğalgazdan sonra bir müjde de altından geldi! Söğüt maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Gübretaş’a ait Söğüt altın sahasında 3.5 milyon onsluk altın kaynağının tespit edildiğini belirterek, “Bugünkü fiyatlar üzerinden 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2020 Güncelleme 23 Aralık 2020, 07:00
Doğalgazdan sonra bir müjde de altından geldi! Söğüt maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Gübretaş'a ait Söğüt altın sahasında 3.5 milyon onsluk altın kaynağının tespit edildiğini belirterek, "Bugünkü fiyatlar üzerinden 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz" dedi.

DÜNYADA İLK 5'E GİRECEK

Bu madenin, dünyada da sayılı madenler arasında yer aldığını vurgulayan Poyraz, "Belki Türkiye'de ilk, dünyada da ilk 5'e girecek yoğunlukta altın değerine sahip.

Dünya ortalamalarının yüzde 2-3 civarında olduğu düşünüldüğünde, buradaki ortalama 1 ton toprak yığını içindeki altın varlığı ortalama oranı yüzde 8.6.

Bu oran maden sahasının bazı yerlerinde yüzde 12'lere, 14'lere çıkıyor" ifadelerini kullandı.

2 YILDA ÇIKACAK

Poyraz, Türk ekonomisine bu madeni kazandırmak için ciddi hazırlıklar yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İşletmesini farklı bir firmaya verebilirdik ya da başka bir firmayla ortak olabilirdik ancak Gübretaş Maden AŞ şirketini yapılandırarak Gübretaş'ın gücü, Tarım Kredi'nin desteğiyle bu madeni kendi imkanlarımız, kendi ekiplerimiz, kendi yatırımlarımızla çıkarıp Gübretaş, Tarım Kredi ve Türk tarımına kazandırma kararını verdik.

2 yıl içinde ilk altını çıkarıp, Türk ekonomisinde değere dönüştürmeyi hedefliyoruz."