SON DAKİKA: Döviz kurunda 'mutasyon' etkisi! Dolar ne kadar oldu? Dolar ve euro alış satış fiyatı kaç lira? 21 Aralık 2020 CANLI döviz kurları!

Son dakika haberi... Küresel piyasalarda koronavirüsün mutasyon iddiaları büyük endişe yarattı. Bu gelişmelerin ardından dolar/ TL'de haftaya sınırlı yükselişle başladı. Peki dolar bugün ne kadar? Dolar ve euro kurunda son durum ne? İşte 21 Aralık 2020 Pazartesi güncel döviz kuru...

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 11:16 Güncelleme 22 Aralık 2020, 09:12
SON DAKİKA: Döviz kurunda ’mutasyon’ etkisi! Dolar ne kadar oldu? Dolar ve euro alış satış fiyatı kaç lira? 21 Aralık 2020 CANLI döviz kurları!

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan yeni corona virüs dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken dolar/TL de haftaya sınırlı yükselişle başladı.

Küresel piyasalar, haftaya yeni tip corona virüsün (Covid-19) mutasyon riskinin neden olduğu endişelerle başlarken, salgına karşı alınan tedbirlerin ne ölçüde sıkılaştırılacağı konusu gündemin odağına yerleşti.



Bankalar arası piyasalarda dolar TL cuma günü gerilediği 20 Kasım'dan beri en düşük seviye olan 7,6095'ten yükselişe geçerek 7,70'in üzerine kadar çıktı.

Euro/TL 9,35'in üzerinde işlem görüyor.

Türkiye, İngiltere'de tespit edilen yayılma hızı daha yüksek corona virüs nedeniyle bu ülke ve Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Küresel piyasalarda dolar, birçok ülkenin karantina uygulamalarını sıkılaştırmasının artından yatırımcıların güvenli gördükleri dolara yönelmeleri sonucu değer kazandı. Dolar endeksi geçen hafta perşembe günü nisan 2018'den beri ilk kez 89.723 seviyesine geriledikten sonra bugün yeniden 90.461'e yükseldi.


PİYASALARIN GÖZÜ BU HAFTA MERKEZ BANKASI'NDA

Haftanın en önemli gündemi ise perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı olacak. Yılın son toplantısında faizin 150 baz puan artırılması bekleniyor.

Goldman Sachs son yayımladığı raporunda Merkez'den 200 baz puan faiz artışı ile politika faizini yüzde 17'ye yükselteceğini öngördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kasım ayı toplantısında politika faizini 4,75 puan artırarak yüzde 15'e yükseltti.