Evde bakım maaşı (parası) 21 Aralık yatan iller! Evde bakım parası kaç ilde yattı?

Düzenli olarak evde bakım maaşından faydalanan vatandaşlar 21 Aralık evde bakım maaşı yatan iller hakkında sorgulama yapıyor. Evde bakım parasının yatıp yatmadığı kontrol ediliyor. Vatandaşlar bu maaşı E-Devlet üzerinden veya SMS yoluyla sorgulayabiliyor. Evde bakım maaşı, evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı kişiler için ödenen bir maaştır.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 08:43 Güncelleme 21 Aralık 2020, 08:43
Evde bakım maaşı parası 21 Aralık yatan iller! Evde bakım parası kaç ilde yattı?

İÇİNDEKİLER

21 Aralık evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım parası sorgulama işlemi yapan vatandaşlar maaşlarının yatıp yatmadığını merak ediyor. Evde bakım maaşı her ay farklı illerde farklı tarihler için yatırılan bir maaş türü. Bu maaştan faydalananlar her ay düzenli olarak kontrol yapıyor. Peki, 21 Aralık evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 21 ARALIK!

1- Aksaray

2- Bolu

3- Sakarya

4- Samsun

5- Antalya

6- Diyarbakır

7- Edirne

8- Konya

9- Zonguldak

10- Mersin

11- İstanbul

12- Denizli

13- Manisa

14- Şanlıurfa

15- Bilecik

16- Erzurum

17- Malatya

18- Ankara

19- Kahramanmaraş

20- Kırklareli

21- Balıkesir

22- Uşak

23- Sivas

24- Tokat

25- Bursa

26- Hatay27- Afyonkarahisar
28- Adana
29- Isparta
30- Aydın
31- Osmaniye
32- Kayseri
33- İzmir
34-Ordu

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere hasta bakım parası veriliyor. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı deniyor.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda veriliyor.

Evde Bakım maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde Bakım Parası Başvurusu için bazı gereken belgeler mevcut. Bunlar bakıcının TC Kimlik fotokopisi, engelli raporu, kimlik belgesi ve 2 adet vesikalık fotoğrafdır.

Bu belgelerle beraber bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne başvurmanız durumunda Evde Bakım Parası'ndan yararlanmanız mümkün.