Fiyatı 50.000 TL zamlanması beklenen araç modellerinin listesi; Opel, Peugeot, Hyundai, Renault, Ford ve Fiat.... Aman elinizi çabuk tutun!

Önümüzdeki aylarda maliyeti 50.000 TL zamlanması beklenen 2020 model sıfır vasıta modellerini sizler için bir araya getirdik. Yeni ÖTV yasası etmesi sonrası vergisiz maliyeti 130 bin TL bandında olan vasıta modelleri minimal zamlar ile yüzde 50'lik vergi diliminden yüzde 80'lin vergi dilimin geçiş yapıyor. İşte önümüzdeki dönemde maliyetinin 40-50 bin TL ortamında yükselmesi beklenen sıfır araba modelleri... . Öncelikle alacağınız aracı mümkünse –alacağınız bayiden (ücretsiz)- test edin. Eğer test aracı yoksa eşdeğer bir araç bulup inceleyin. Ayrıca bayiden alacağınız aracı görüp detaylı bir şekilde gözlemleyin. İnternet forumlarından alacağınız araçlar ilgili yakıt, arıza, opsiyon, olumlu ve olumsuz özellikler gibi yazıları okuyun.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2020, 07:59 Güncelleme 17 Aralık 2020, 07:59
Fiyatı 50.000 TL zamlanması beklenen araç modellerinin listesi; Opel, Peugeot, Hyundai, Renault, Ford ve Fiat.... Aman elinizi çabuk tutun!

İÇİNDEKİLER

Aman elinizi çabuk tutun! Fiyatı 50.000 TL zamlanması beklenen araçlar... Önümüzdeki dönemde pek çok 2020 model sıfır vasıta modellerinin 50 bin TL maliyetlerinin zamlanması bekleniyor. Yeni ÖTV düzenlemesi ile birlikte vergisiz satış maliyeti 130 bin TL'nin altında olan vasıta modellerine yüzde 50 ÖTV artı yüzde 18 KDV uygulanıyor. Lakin 130 Bin TL'yi geçen sıfır vasıta modellerinin maliyetlerine ise 80 ÖTV artı yüzde 18 KDV uygulanıyor. Bu maliyet bandına yakın sınırda olan vasıta modellerinde ise gelecek aylarda uygulanacak olan minimal zamlar ile 50 bin TL'ye varan maliyet çoğalışı olması bekleniyor. İşte yakın zamanda 50 bin TL etrafında fiyatında çoğalış bakılması beklenen sıfır vasıta modellerinin listesi...

Fiyatı 50.000 TL zamlanması eklenen araç modellerinin listesi

Seat Arona A 1.0 EcoTSI DSG şanzıman

Skoda Scala 1.0 TSI DSG Elite

Toyota Corolla HatchBack Dream

Fiat Egea Station Wagon 1.6 dizel motor otomatik design

Ford Puma Style 1.0L EcoBoost 6 İleri Manuel / Benzin

Honda Civic 1.6 Elegance Benzinli

Opel Astra Hatchback 1.2 benzin i MT-6 145 HP Edition

Vergisiz satış fiyatı 130 bin TL'nin biraz üstünde olan 2020 model sıfır araç modellerinin firmalar tarafından uygulanacak küçük bir indirimle yüzde 50 ÖTV vergi dilimine girme ihtimali bulunuyor. İşte bu kapsamda fiyatı 50 bin TL düşme ihtimali olan araçların listesi;

Ford Focus 1.5 benzinli motor otomatik şanzıman

Hyundai i20 elite Plus

Peugeot 308 STYLE TECH 1.2 EAT8 Otomatik benzin

Renault Megane Joy 1.3 TCe EDC 140 bg

SIFIR ARAÇ ALMANIN PÜF NOKTALARI

Sıfır bir araç almak istediğinizde eğer önceden herhangi bir deneyim sahibi değilseniz ve beğendiğiniz araç modeli bayinin stoğunda yer alıyorsabu işlemlerin en çok 2-3 saat sürdüğünü hatırlatmakta fayda var. Eğer araç stokta yer almıyorsa aracınıza extra özellikler ekletmeniz veya bulunan ülkeden siparişiniz duruma göre 1-3 ay sürebilir.

Araç satın alma bir marketten oyuncak araba almaya benzer. Ürünü alır-inceler beğenirseniz parayı öder aracınızı alır çıkarsınız. Araç alımında daha çok bayiler aracılık ettiği için öyle yada böyle bir bayii aracılığı ile aracınızı satın alırsınız.

Ancak burada dikkat etmeniz bazı püf noktalar olduğunu hatırlatmak isterim. Öncelikle alacağınız aracı mümkünse –alacağınız bayiden (ücretsiz)- test edin. Eğer test aracı yoksa eşdeğer bir araç bulup inceleyin. Ayrıca bayiden alacağınız aracı görüp detaylı bir şekilde gözlemleyin. İnternet forumlarından alacağınız araçlar ilgili yakıt, arıza, opsiyon, olumlu ve olumsuz özellikler gibi yazıları okuyun.

Aracı almaya karar verdiğinizde bayiye duruma kaparo veya doğrudan giderek satın alma işlemlerini başlatabilirsiniz. Pazarlık konusunda yeteneğiniz yoksa mümkün olduğunda pazarlama konusunda iyi biri ile gitmenizde fayda var. Alacağınız aracın farklı bayilerde de bulunacağını düşünerek marka/model aracın satılabileceği diğer bayilerle doğrudan iletişime geçerek ve ciddi bir alıcı olduğunu belirterek fiyat almaya ve bu bayiler arasında değerlendirme yapın. Bulduğunuz en uygun fiyattaki aracı almaya karar verdiğinizde bayiye giderek işlemlere başlayacaksanız. Müşteri temsilcisi/satış sorumlusu ile detaylı bilgileri aldıktan sonra para transferi gerçekleştirdiğinizde satın alma işlemi başlar. Para transferi yapıldığında aracınız bayide hazırlanmaya (kontrol/temizlik vs.) başlar.

Plaka vs. gibi işlemler aracılarla gerçekleştiği için sizin ekstra trafik tescil vs. ile işiniz olmaz. Ancak alacağınız plakanın nüfusa kayıtlı olan yerden çıkacağını unutmayın. Örneğin aracı Adanada beğendiniz, Adana bulunan bayiden alıyorsunuz ancak nüfusta ikametgahınız Trabzon. O zaman alacağınız plaka 61 olacaktır. Alacağınız plakanın 44 olmasını istiyorsanız ikametgahınızın Malatyada olması gerekiyor. Özel bir plaka almayacaksanız otomatik olarak size bir plaka verilecektir.

Bu bayinin aracıları trafik tescilde plaka işlemlerini belirli saatlerde gerçekleştirirler. Örneğin 13:00 veya 17:00 gibi. Bu nedenle satış işlemlerine erken saatte başvurmanız işlemlerinizin daha hızlı olmasını sağlayacaktır. Siz bayide beklerken 'aracı (yetkili)' gider trafik tescilde işleminizi yapar ve plakayı bayiye getirirler. Plaka vs. araca montajı yapılır. Araç hazırdır.

Ancak burada iki husus var Sigorta ve Kasko! Muhtemelen bayi ikisinide kendisi yapmak isteyecektir. Tanıdığınız sigortacı varsa bunlarlada yapabilirsiniz. Kasko zorunlu değil ancak trafik sigortası yaptırmadan aracı satın almayacağınızdan büyük ihtimalle bayii bu işlemi gerçekleştirecektir. Zaten bu işlemler kısa sürede yapılıyor ve fiyat konusunda size bilgi veriliyor. Bu işlemler yani kasko ve sigorta extra ödemeniz gereken tutarlar.