Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan vatandaşlara 'Türk Lirası' çağrısı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştrilen kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara 'döviz birikimlerinizi TL'ye çevirin' çağrısında bulunan Başkan Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlara yönelerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Aralık 2020, 21:31 Güncelleme 14 Aralık 2020, 21:31
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan vatandaşlara ’Türk Lirası’ çağrısı

İÇİNDEKİLER


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.



Başkan Erdoğan, "Son zamanlarda TL cinsi varlıklara olan güveni arttırmak için kurumlarımız tarafından piyasa dostu adımlar atıldı. Kasım ayından itibaren sermaye girişlerinde artış, risk primlerinde düşüş ve TL'de değerlendirme yaşandı. Vatandaşlarımızın döviz talebi de azalma eğilimine girdi. Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlara yönelerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum." çağrısında bulundu.



ESNAFA 5 MİLYAR HİBE DESTEĞİ
Başkan Erdoğan, KDV ve spotaj indirimlerinin süreceğini ifade eden Erdoğan, "İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz." dedi.