Sağlık Bakanlığı 12 bin personeli alımı branş dağılımı! Sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman bitiyor?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personeli alımı başvuruları 1 Aralık tarihinden itibaren alınmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz Sağlık Bakanlığı'na alımı yapılacak yeni kadroların müjdesini vermişti. Sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olanlar branş dağılımını ve başvuru şartlarını öğrenmek istiyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin personeli alımı başvuruları ne zaman bitiyor? İşte sağlık personeli alımı branş dağılımı...

Giriş Tarihi 03 Aralık 2020, 23:27 Güncelleme 03 Aralık 2020, 23:35
Sağlık Bakanlığı 12 bin personeli alımı branş dağılımı! Sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman bitiyor?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı 12 bin personeli alımı için başvurular 1-7 Aralık tarihleri arasında alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alımı yapılacak 12 bin sağlık personelinin 7 bininin hemşire, 1700'ünün ebe, 2 bin 864'ünün sağlık teknikeri/teknisyeni olacağını açıklamıştı. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin personeli alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte branş dağılımına dair bilgiler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ ALIM BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Adaylar tercihlerini, 01 - 07 Aralık 2020 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Aralık 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

KPSS-2020/14 SAĞLIK BAKANLIĞININ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARINA YERLEŞTİRME YAPMAK İÇİN ADAYLARDAN TERCİH ALINMASI

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzuna saat 11.00'den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 01 - 07 Aralık 2020 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Aralık 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, 12 bin sağlık personeli alımına başlayacaklarını bildirdi. Bakan Koca, "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. 7 bini hemşire, 1700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak" dedi.

"SAĞLIK CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN'

Bakan Koca, 12 bin pozisyonun il ve sağlık tesisi dağılımının da yer aldığı listelerin ÖSYM Başkanlığı'na teslim edildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek.

ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu atamaların bize güç katacağına ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun."