Kamu mesai saatleri kaç? İstanbul kamu kurumları mesai saatleri nasıl oldu?

İstanbul kamu kurumları mesai saatleri vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kamu mesai saatleri kaç sorusunun cevabı merak ediliyor. Koronavirüs salgınına karşı sosyal hayatta yeni önlemler alınmaya başlandı. İş hayatında da mesai saatleri yeniden düzenlendi. Kamu kurumlarında çalışanlar için mesai saatleri değişti.

Giriş Tarihi 01 Aralık 2020, 13:46 Güncelleme 01 Aralık 2020, 13:46
Kamu mesai saatleri kaç? İstanbul kamu kurumları mesai saatleri nasıl oldu?

İÇİNDEKİLER

Kamu mesai saatleri kaç? İstanbul kamu kurumları mesai saatleri açıklandı. Covid-19 tedbirleri kapsamında 2 Aralık Çarşamba gününden itibaren yeni mesai saatlerine geçilecek. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin nasıl olacağını açıkladı. Peki, İstanbul mesai saatleri kaç?

İSTANBUL KAMU MESAİ SAATLERİ KAÇ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 10.00-12.30, 13.00-16.00 şeklinde olacağını bildirdi.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da, kamu hizmetlerini aksatmamak kaydıyla 2 Aralık Çarşamba gününden itibaren mesai saatleri, 10.00-12.30, 13.00-16.00 olarak uygulanacaktır. Özel kanun, tüzük vb. düzenlemelerle mesai saati farklı olan kurum-kuruluşlara ait hükümler saklıdır."

BURSA MESAİ SAATLERİ KAÇ?

Bursa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlendi.

İçişleri Bakanlığının gönderdiği "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu genelgeyle kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri güncellenirken,

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "2 Aralıktan itibaren kendi mevzuatlarında belirtilen çalışma saatleri saklı kalmak kaydıyla, 7/24 saat uygulaması ile zorunlu kamu hizmeti yürüten, vardiya usulüyle çalışan kurumlar hariç (112 Acil Çağrı Merkezi, sağlık, zabıta, kolluk kuvvetleri, güvenlik personeli vb.) tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların saat 10.00'da başlayacak mesaisi saat 16.00'da bitecek" ifadelerine yer verildi.