Bu parayı herkes alabilir! 914 TL milyonlarca kişiye destek verilecek! Kimler nasıl başvuru yapabilir?

İhtiyaç sahibi milyonlarca kişiye çeşitli yardımlar devlet tarafından vakıflar aracılığı ile yapılıyor. Corona Virüs salgınının ardından devlet ve bağlı kurumlar tarafından sağlanan destek ödemelerine dair vatandaşların ilgisi arttı. Zorlu bir süreçten geçen vatandaşlar devlet kurumlarının sağladığı aylık ödemeleri araştırıyorlar.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2020, 17:30 Güncelleme 14 Ocak 2021, 10:29
Bu parayı herkes alabilir! 914 TL milyonlarca kişiye destek verilecek! Kimler nasıl başvuru yapabilir?

İÇİNDEKİLER

İhtiyacı olanlara devletin farklı kurumları aracılığıyla farklı destek ödemeleri yapılıyor. Bu destek ödemelerinden bir tanesi de ihtiyaç sahibi muhtaç vatandaşlara sağlanan aylık maaş. Belirli koşullar altında sağlanan bu ödemeler her ay 914 TL olarak yapılıyor. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

BAŞVURULARI KABUL EDİLENLERE AYLIK 914 TL YARDIM ÖDEMESİ

Devlet tarafından sağlanan yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar için yapılan basın açıklamasında VGM bu ödemelerin, annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde bağlantığını duyurdu.

Ödemeler düzenli ve aylık olarak ödenir. 2020 yılında muhtaç aylığı alan vatandaşlara yapılan ödemelerin tutarı ise 914 TL'dir. Muhtaç aylığı olacak vatandaşların sağlamaları gereken koşullar ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından şöyle sıralandı.

Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir?

En az yüzde 40 engellilik durumu olanlar,18 yaşından küçük anne ile babasını kaybeden ve kendisine bakacak herhangi bir aile üyesi bulunmayanlar,65 yaşını doldurmasına rağmen emeklilik maaşı alamayanlar Aylık toplam geliri muhtaçlık aylığının altında olanlar

Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fakirlik maaşı başvurusu Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru esnasında vatandaşların gerekli belgeleri sunması gerekmektedir.

Fakirlik maaşı gerekli belgeler;Başvuru sahibine ait üzerinde

T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartı ya da nüfus suretinin fotokopisi

Hane halkının her birinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartı ya da nüfus suretinin fotokopisi

Güncel ikametgah kayıt belgesi

Muhtarlık onaylı muhtaçlık belgesi

Engelli başvuru sahipleri için en az yüzde 40 engeli tespit eden sağlık raporu Aylık net geliri gösteren gelir belgesi

SGK hizmet dökümü

Muhtaçlık maaşı başvuru formu