13 Kasım son dakika faiz depremi: 7 bankanın konut kredisi faiz oranları farklılaştı!

Son dakika faiz depremi yeni oranlar merak ediliyor. Bu anlamda Kasım ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde konut kredisi faiz oranlarında yeni bir süreç başladı. Sıfır ev satışları için düşük faizli kredi beklenirken, kamu bankaları ani bir faiz güncellemesi yapmıştı. Peki Kasım ayı en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi? Kasım 2020'de en düşük konut faiz oranı kaç para oldu?

Giriş Tarihi 13 Kasım 2020, 09:00 Güncelleme 13 Ocak 2021, 15:55
13 Kasım son dakika faiz depremi: 7 bankanın konut kredisi faiz oranları farklılaştı!

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi faiz oranlarının güncellenmesiyle birlikte kasım ayı en uygun konut kredisi faiz oranı veren bankalar araştırılmaya başlandı. En çok tercih edilen kamu bankaları konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Halkbank, Ziraat ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

EN UYGUN KONUT FAİZ ORANI NE KADAR OLDU?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaş en uygun konut faiz kredisi veren bankaları araştırmaya başladı. Pandemi döneminde düşük faizli konut kredisi kampanyası düzenleyen kamu bankaları, daha sonra ani bir kararla konut faiz oranını güncellemişti. Ziraat Bankası 120 ay vadeli konut kredisini yüzde1.25 faiz oranıyla veriyor. Halkbank'da 120 ay vadeli ikinci el konut kredisindeki faiz oranı yüzde 1.25 Vakıfbank da konut kredisi faiz oranı yüzde 1,35 olarak belirlendi. En düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankaları (Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank) için yüzde yüzde 1.25'ten başlayan fiyatlarla sınır belirledi.

KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞER Mİ?

Haziran ayı ile birlikte başlanan normalleşme sürecinde başlayan konut kredisi düşük faiz kampanyaları daha sonra yükseldi. Koronavirüs salgınının ardından yapılan çalışmalardan birisi olan düşük faizli konut kredisi kampanyaları olmuştu. İkinci dalga konuşulmasının ardından düşük kredili konut faiz oranlarından da düşeceği konuşulmaya başlandı. Ancak kamu bankalarından henüz konut kredisi faiz oranı tekrar düşecek mi sorusuna henüz cevap gelmedi. İşte Kasım en uygun konut kredisi veren bankalar listesi!

KASIM GÜNCEL KONUT FAİZ ORANLARI

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,70

Deniz Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,79

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı %1,43

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0,99

HSBC Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,90

Türkiye Finans Konut Kredisi Faiz Oranı %1,44

Yapıkredi Konut Kredisi Faiz Oranı %1,54

Garanti BBA Konut Kredisi Faiz Oranı %1,49

Türkiye Finans Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,44-1,51

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,39-1,44

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,47-1,56

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,54

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,30

Alternatifbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,45

Anadolubank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1,45

ICBC Bank kampanyalı yeni evim konut kredisi faiz oranı yüzde 1.30

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Konut sektörünün yoğun geçirdiği Temmuz ve Haziran dönemi ile tapu daireleri yoğun çalışmaya başlamış hatta randevulu sisteme geçiş yapmıştı. Ağustos ayının başlamasıyla kamu bankalarının ucuz konut kredisi kampanyalarını bitirmesi tapu dairelerinin tekrar eski çalışma sistemine dönmesini sağladı. Tapu dairelerinin çalışma sisteminde dahi etkili olan ucuz konut kredisi kampanyalarının geri çekilmesi ile vatandaşlar, konut fiyatları düşer mi, Kasım'da konut fiyatları düşer mi merak ediyor.

EVİN EKSPERTİZ DEĞERİNİN TAMAMINA KONUT KREDİSİ

Standart konut kredilerinde özel bankalar müşterilerin alacakları evin ekspertiz değerinin yüzde 80'îne kadar kredi sağlıyorlar. Devlet bankalarında bu oran ise pandemi sürecinde yapılan düzenleme ise yüzde 90 seviyesine çıkarıldı.

Bu düzenlemelere göre krediyle ev alacak vatandaşlar için yüzde 10 ve yüzde 20 oranlarında peşinat ödemesi yapıyorlar. Bu ödemeler 200 bin TL'lik bir ev için yüzde 10 oranında olduğunda 20 bin TL, yüzde 20 oranında olduğunda ise 40 bin TL peşinat ödemesi anlamına geliyor.