Emekliye 4 ayda %4.62 zam: Memura enflasyon farkı çıktı | Emekli ve memurların zamlı maaşları ne kadar olacak?

Milyonların Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. 4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 4.62 olurken, memurlara ve memur emeklilerine 3’lük artışa ilaveten yüzde 0.62 fark çıktı. Kasım ve Aralık verilerine göre bu oranlar artacak ya da azalacak. Peki, emekli maaşlarına yapılacak olan ocak zammı ile birlikte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarında ne kadar artış olacak? İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2020 Güncelleme 04 Kasım 2020, 06:59
Emekliye 4 ayda %4.62 zam: Memura enflasyon farkı çıktı | Emekli ve memurların zamlı maaşları ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Memurların
, emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Zam oranında enflasyon verileri belirleyici olacak. Bu nedenle hem emekliler hem de memurlar enflasyonu yakından izliyor.


FARK EŞİĞİ AŞILDI
Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek. 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme kapsamında Ocak'ta yüzde 3 zam alırken, ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark da alacak. Yüzde 4'ü aşan kısım memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkını gösterecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim'de yüzde 2.13 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 4 aylık döneminin verisi belli oldu. Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 4.62 olarak gerçekleşti.


SADECE 2 VERİ KALDI
4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.62 görünürken, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3'lük artışa ilaveten yüzde 0.62 fark çıktı. Kesin oranlar için geriye 2 veri kaldı. Kasım ve Aralık enflasyonu eklenecek, Ocak artışı ortaya çıkacak. 3 Ocak'ta 15 milyonu aşkın memur ve emekli zammını öğrenecek.


ŞAMPİYON GİYİMDEN GELDİ
Ekim'de TÜFE yüzde 2.13 arttı. TÜİK verilerine göre; yıllık TÜFE ise yüzde 11.89 olarak gerçekleşti. TÜFE'de yer alan ana harcama gruplarında, Ekim'de aylık bazda en yüksek artış yüzde 6.81 ile giyim ve ayakkabıda kaydedildi. Tüketici fiyatları bazında Ekim'de en yüksek fiyat artışı yüzde 38.58 ile erkek kazağında gerçekleşirken; en çok ucuzlayan ürün yüzde 30.94 ile limon oldu.