4D'li taşeron işçilere yüzdelik dilim düzenlemesiyle asgari ücret maaş zam detayları...

Taşeron işçi maaşlarında yüzdelik dilim kararı detayları ile maaş zammı detayları merak ediliyor. Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranları ile ek ödeme detaylarını haberimizde ele aldık. 2020 yılı içerisinde Çalışma Bakanlığı ile mali ve sosyal haklar adına masaya oturacak olan taşeron işçilerin liste başında yer alan başlıklardan birisi yüzdelik dilim oldu.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2020, 09:19 Güncelleme 22 Aralık 2020, 11:19
4D’li taşeron işçilere yüzdelik dilim düzenlemesiyle asgari ücret maaş zam detayları...

İÇİNDEKİLER

4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin en önemli talepleri 2020 yılında maaşlarına bekledikleri oranlarda bir zam alabilmek. Bu bağlamda Çalışma Bakanlığı'nın atacağı adımlar oldukça merak ediliyor. Özellikle işçi taleplerinin kabul edilip edilmeme noktasında izlenecek yok merak edilirken tayin hakkı, yüzdelik dilim konusunda somut adım atılması isteniyor.

TAŞERON İŞÇİ İÇİN KRİTİK SÜREÇ


Taşeron işçiler için yetkili sendika hükümete taleplerini iletecek, Çalışma Bakanlığı ise bu taleplerin ardından tekliflerini sunacak. Ortak karar alınması durumunda yeni oranlar ve sosyal haklar belirlenmiş olacak.

YÜZDELİK DİLİM DÜZENLEMESİ

Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda yapılması beklenen en önemli düzenleme yüzdelik dilim ile ek zam. Yüzdelik dilim konusunda açılan davalar ve bu davalardan sonra işçiler lehine alınan kararlar bulunuyor. Bu kararların ardından bir işçi sendikası tüm çalışanları adına dava açmayı hazırlandığını duyurdu. Tüm taşeron işçiler bu konuda herhangi bir dava sürecine girilmeden Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasını bekliyorlar.

YÜZDELİK GELİRSE MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

Yüzdelik dilim konusunda somut bir adım atılması durumunda maaşlar yeniden belirlenecek. Örneğin kadroya alınmadan önce asgari ücretten yüzde 5 daha fazla alan bir işçi yeni dönemde asgari ücretten yüzde 5 daha fazla alacak. Maaşlar, kadro sürecinden önceki ödemelere göre belirlenecek. O dönem de asgari ücret alan bir işçinin maaşı değişmeyecek.

TAŞERON İŞÇİLERİN TALEPLERİ

4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin en önemli talepleri 2020 yılında maaşlarına bekledikleri oranlarda bir zam alabilmek. Bu taleplerini duyurmak adına çalışmalarda bulunan kamu işçilerinin zam talebinin yanında 3 farklı ana başlıkta düzenleme ve değişiklik önerileri bulunuyor.

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ