Düşük glutenli makarna üretiyor

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Serap Karakaş, evinin bahçesindeki imalathanesinde özel gereksinimli çocuklar için atalık tohumlardan makarna çeşitleri üretiyor. Karakaş, "Gluteni düşük atalık buğdayları toplarız, saklarız. Zamanı geldiğinde 25'er kilogramlık partiler halinde üretilir. Özel çocuklarımıza bu özel buğdayları makarna formunda veririz" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2020 Güncelleme 30 Ekim 2020, 07:02
Düşük glutenli makarna üretiyor

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Serap Karakaş, evinin bahçesindeki imalathanesinde özel gereksinimli çocuklar için atalık tohumlardan makarna çeşitleri üretiyor. Karakaş, "Gluteni düşük atalık buğdayları toplarız, saklarız. Zamanı geldiğinde 25'er kilogramlık partiler halinde üretilir. Özel çocuklarımıza bu özel buğdayları makarna formunda veririz" dedi. Annelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Karakaş, endüstriyel tuz tercih etmediklerini, kaz ve ördek yumurtası kullandıklarını söyledi.