İş Bankası, Akbank ve Finansbank borç kapama kredisi... Kredi ve kredi kartı borcu olanlar...

Kredi borcunu taksitlendirme işleminin yapılışı, ilgili bankaya başvurma şeklinde olmaktadır. Borcun mevcut olduğu bankanın dönemsel kampanyaları takip edilerek ya da direkt olarak banka ile görüşülerek kredi kartı borcu yapılandırma işlemi gerçekleştirilebilir. Borçları transfer yöntemleri ile tek bir alanda biriktirmek ve tek bir yere borcunun olmasını isteyen vatandaşlar için farklı yollar sunuluyor.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2020, 00:55 Güncelleme 14 Aralık 2020, 12:27
İş Bankası, Akbank ve Finansbank borç kapama kredisi... Kredi ve kredi kartı borcu olanlar...

İÇİNDEKİLER

Bankalara kredi ya da kredi kartı borcu olan vatandaşlar için taksitlendirme ihtimali ile tek hesapla yapılandırılma olanakları sunuluyor. Bu süreçlerde kredi kartı borçları için ek ev ya da ihtiyaç kredisi gibi değişik borcu olanlar için değişik ikinci bir borcun olması koşulu aranıyor.


Kredi ve kredi kartı borç taksitlendirme işlemleri nasıl yapılacak?

Borçların birikmesi ardından vatandaşlar kendileri için taksitlendirme yapmak için yollar aramaya devam ediyor. İşte bu anlarda korona virüs süreçlerinde yaşanan etkilenmelerden dolayı bankalar birçok işlemi sunuyor. 12 - 24 ve 36 ay boyunca vade farkları ile beraber kredi kartı borçlandırmaları yapılandırma adımları bulunuyor. Gelir durumlarına göre vade ve faiz oranları ayarlanıyor. Bu anlarda teminat isteme - taksitlendirme adımları - faiz oranlarında değişme şeklinde işlemler meydana geliyor. Fakat bankalar incelenecek olursa hepsinin ortak özelliği olarak temel ölçütün vatandaşların gelir durumları olmasıdır.


İŞ BANKASI KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA KAMPANYASI

İş Bankası müşterilerine sunulan avantaj gereğince kredi kartı borçları taksitlendirilerek ödenebiliyor. İş Bankası'nın düzenlediği kampanya ile alakalı olarak yapılan açıklamaya göre banka müşterileri kredi kartlarını 3 aya kadar vadelerle taksitlendirebiliyorlar. Banka tarafından verilen bilgiye göre müşterilerin ilgili dönem için asgari ödeme tutarını ödedikten sonra kalan tutar 3 aya kadar taksitlendiriliyor. Bu taksitlendirme işleminde 2 aylık taksitlendirmede aylık yüzde 2,22, 3 aylık taksitlendirmelerde aylık yüzde 2,84 faiz uygulanıyor.

Bu bankaların yanında garanti Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası gibi önemli bankalar da müşterilerinin kredi kartı borçlarını yapılandırmaktadırlar. Bu yapılandırma şartlarını her müşteri için ayrı olarak belirleyen bankalar genel bunun için müşterilerine ihtiyaç kredisi kullandırmaktadırlar. Ancak faiz oranı ve vade süresi müşteriden müşteriye değişmektedir.

Öte yandan QNB Finansbank da borç taşıma kredisi ile müşterilerinin başka bankalara olan kredi kartı borçlarının yüzde 25'lik kısmını yapılandırma imkanı tanımaktadır. Bu konuda düşük bir faiz uygulayan QNB Finansbank, müşterilerine avantajlı çözümler sunmaktadır.

AKBANK KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA KAMPANYASI

Kredi kartına olan borçlarını yapılandırma imkanı veren ve taksitler halinde ödenmesi için fırsat tanıyan bankalardan olan Akbank bu konuda müşterilerinden oldukça olumlu geri dönüşler alıyor. Akbank'ın yaptığı son kampanyaya göre hem Akbank'a olan kredi kartı borçları hem de diğer bankalara olan kredi kartı borçları taksitlendirilebiliyor. Bu imkandan yararlanmak isteyen müşterilere Akbank tarafından 9 aya kadat taksit imkanı veriliyor. Bu şekilde kredi kartı borçlarını taksitlendiren veya transfert eden müşterilere aylık yüzde 2,42 faiz uygulanıyor. Ayrıca borç transferinde de banka müşterilerinden herhangi bir işlem ücreti talep etmiyor.