2020 TOKİ ev kampanyası! TOKİ yeni proje başvuru şartları... Çekilişsiz kurasız ucuza ev sahibi olun!

TOKİ 2020 yılı Ekim ayında kira öder gibi ev alma şartları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sağladığı bu konut projelerine başvuruda bulunmak isteyecek olan vatandaşlar için şu dönemde yeni ilanlar bulunuyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev veya işyeri almak isteyen vatandaşlar için farklı farklı seçenekler bulunuyor.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2020, 09:36 Güncelleme 25 Ekim 2020, 13:26
2020 TOKİ ev kampanyası! TOKİ yeni proje başvuru şartları... Çekilişsiz kurasız ucuza ev sahibi olun!

İÇİNDEKİLER

TOKİ evlerine müracaatta bulunan ve hak sahibi olan vatandaşlar kolay ödeme alternatifleri sunuluyor. Vatandaşlar TOKİ konutları için öncelikle yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değişen oranlarda peşinat ödemesi yapıyorlar. Açık satış duyuruları genellikle 6 ay olarak yayımlanıyor. Ancak talep çok olduğunda bu süre dolmadan satışlar tamamlanıyor.

TOKİ'DEN KONUT SATIŞI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sağladığı bu konut projelerine başvuruda bulunmak isteyecek olan vatandaşlar için şu dönemde yeni ilanlar bulunuyor.

2+1 konut satışlarının yer aldığı ilanlara başvuruda bulunacak olan vatandaşların başvurularını ikamet şartına göre yapacaklar. Yani ilanda yer alan 8 şehir için başvurular sadece o şehirlerde yaşayan vatandaşlar tarafından yapılacak.

Alt Gelir Grubu Konut Satışı Yapılan İller

Tokat, Sivas, Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesit, Çorum, Denizli

ÖDEME SEÇENEKLERİ

TOKİ konutlarına başvuruda bulunan ve hak sahibi olan vatandaşlara esnek ödeme seçenekleri sunuluyor.

Vatandaşlar TOKİ konutları için öncelikle yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değişen oranlarda peşinat ödemesi yapıyorlar. Kalan tutar ise en az 120 ay en fazla ise 240 ay arasında vadelendiriliyor. Bu kapsamda vatandaşlar düşük kira ile konut sahini olabiliyorlar.