Kamuya vergi-prim gibi borcu olanlara yapılandırma müjdesi

Kamuya vergi-prim gibi borcu olanlara yapılandırma müjdesi geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muş, ‘Çalışma sürüyor. Geçmişteki uygulamalara benzer olacak’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2020 Güncelleme 17 Ekim 2020, 06:57
Kamuya vergi-prim gibi borcu olanlara yapılandırma müjdesi

İÇİNDEKİLER



Kamuya
borcu olanlara iyi haber geldi. Meclis'e sunulan yeni istihdam paketine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Tamamladığımızda kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacağız" dedi.




Yapılandırmanın nasıl olacağıyla ilgili sorularını yanıtlayan Muş, "Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. Teknik kısımlar devam ettiği için, tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız" ifadesini kullandı.


Buna göre; yapılandırma kamuya olan tüm borçları kapsayacak. Sigorta prim borçları, her türlü vergi (KDV, emlak, gelir, çevre, motorlu taşıtlar vergisi gibi), askerlik para cezası, trafik cezası, idari cezalar, su borcu, öğrenim kredileri kapsamda olacak. Yapılandırmaya başvuranların gecikme faizleri ve zamları silinecek, bunun yerine enflasyon hesabı yapılacak. İsteyen peşin, isteyen 36 ayda borcunu kolayca kapatacak.




İSTİHDAM PAKETİ MECLİS'TE
İstihdam paketini Meclis'e sunduklarını belirten Muş, "En düşük sigortalı sayısına ek ilave istihdam yapılması durumunda çalışanların SGK prim desteği İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak. Pakette, kısmi zamanlı çalışmayı teşvik eden düzenleme de var" dedi. Esnaf Ahilik Sandığı ise 2023 sonuna erteleniyor.