Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı: Üreticiye 12 yeni destek

Turkuvaz Medya Grubu’nun düzenlediği zirvede Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 bin liranın altında destek alan üretici kalmayacağını belirterek, ‘Üreticiler için 12 yeni destek başlattık, 32 desteğin de kapsamını genişlettik’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2020 Güncelleme 16 Ekim 2020, 07:00
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı: Üreticiye 12 yeni destek

İÇİNDEKİLER



Turkuvaz Medya Grubu
ve Para Dergisi'nin Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde düzenlediği 'Tarım Ormanın Geleceği Webinar Serisi ve Zirve'nin son adımı, sektörün paydaşlarını İzmir'de buluşturdu. Programda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ile Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı.


Pandemide tarımsal üretimin durmadığına dikkat çeken Pakdemirli, "Birçok sektörün küçüldüğü dönemde ikinci çeyrekte tarım sektörü yüzde 4 büyüdü. 22 milyar liralık destek paketi vardı, yüzde 80'ini ilk 6 aylık dönemde ödedik" dedi. "Pandemide üreticiye desteği kesmedik" diyen Pakdemirli, tarım ürünlerinde 18 yılda toplam 73 milyar dolar dış ticaret fazlası olduğunu kaydetti. Üreticiye 12 yeni destek başlattıklarını, 32 desteğin de kapsamını genişlettiklerini belirten Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı'nın 5.5 ayda cirosunun 120 milyon liraya ulaştığını söyledi. Pakdemirli, 11 bin 552 projeye 3.1 milyar lira hibe verdiklerini ve yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. 2 bin liranın altında destek alan üretici kalmayacak şekilde bir düzenleme yaptıklarını anlatan Bakan Pakdemirli, "İlk sene 2 bin liranın altında destek alanlar bir sonraki yılın bütçesinden 2 bin liraya tamamlanacak şekilde formülize ettik" dedi.

DÜNYAYA ROL MODEL OLACAK
Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Yasemin Gebeş, zirvenin Dünya Kadın Çiftçiler Günü'ne denk geldiğini belirterek, "Tüm kadın çiftçilerimiz için kutlu olmasını diliyoruz. Tarım Bakanlığımız'ın dünyaya rol model olacak projesi 'Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık', projemizin ana temalarını oluşturdu. Gıda kayıp ve israfı ile mücadelede toplumsal bilinci artırmayı hedefleyen bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz" dedi.


SAĞLIKSIZ ÜRETENE AĞIR CEZA
Sağlıklı gıdanın vatandaşlara ulaştırılması için gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirten Pakdemirli, "İyi ile kötüyü ayıracağımız doğru bir düzen olmalı. Cezaların artırılması için çalışıp, bir süre sonra bazılarını meslekten men edecek yasaları uygulamaya geçireceğiz" diye konuştu.