Bedava tablet ve laptop başvurusu yapma 2020 ekranı TC ile giriş - Tablet başvurusu formu doldurma MEB ekranı

Ücretsiz tablet başvurusu ile ilgili açıklamalar araştırılan konular arasında yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim öğrencilerinden bilgisayar ihtiyacı olanlar için bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Başkan Erdoğan, 'İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık.' dedi. Peki, MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çankırı'daki Tüney Şehit Mehmet Demir İlkokulunu ziyaret etti. Burada yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tabletlerin dağıtımının bu haftadan itibaren başlayacağını ve peyderpeyi süreceğini söyledi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2020, 08:34 Güncelleme 15 Ekim 2020, 08:34
Bedava tablet ve laptop başvurusu yapma 2020 ekranı TC ile giriş - Tablet başvurusu formu doldurma MEB ekranı

İÇİNDEKİLER

Yüz yüze eğitim aşamalı olarak başlıyor, okullar ağır ağır açılıyor. Öğrenciler de evden online olarak EBA'ya girerek canlı derslere katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan evinde tableti olmadığı için EBA'ya giremeyen öğrenciler için harekete geçti ve bedava dağıttığı 500 000 tablet dağıtılacağını duyurdu. Bu haberin ardından pek çok veli ve öğrenci tablet müracaatsu nasıl yapılır, müracaat formu doldurma nasıl olur araştırması yaptı. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için başlatılan uzaktan eğitim seferberliği kapsamında ilk aşamada 500.000 öğrenci bu tablet bilgisayarları alacak. İşte bedava tablet ve laptop başvurusu yapma 2020 ekranı TC ile giriş... İşte ilgili son dakika haberleri detayları...

Kimlere ücretsiz tablet verilecek: "Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisi var, buna göre hareket edilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize tablet bilgisayarları peyderpey ulaşmaya başlayacak. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik. Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve bu cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edilecek ve bu da kısa sürede başlayacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyderpey çocuklarımıza ulaştırılacak."

BAKAN SELÇUK'TAN ÜCRETSİZ TABLET AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çankırı'daki Tüney Şehit Mehmet Demir İlkokulunu ziyaret etti. Burada yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tabletlerin dağıtımının bu haftadan itibaren başlayacağını ve peyderpeyi süreceğini söyledi.

Bakan Selçuk, köy okullarının açılışının sevinci içerisinde olduklarını belirterek, okulların açılışıyla ilgili il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının gayretlerine teşekkür etti. İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımına dair de konuşan Milli Eğitim Bakanı, "Önemli bir ihtiyacımız tablet ihtiyacı, bu ihtiyacı büyük oranda EBA televizyonu tarafından karşılanıyor. Tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor, peyderpey devam edecek." dedi.

ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI BAŞLIYOR

Milli Eğitim, 81 şehirde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ücretsiz şekilde tablet dağıtımı olacak. Dağıtımlar 81 şehirde yapılacak.

ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE VERİLECEK KİMLERE VERİLMEYECEK?

Devlet tarafından dağıtılacak tabletlerle ilgili başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından;

Ailesinin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Yüz yüze eğitime devam etme durumu,

Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı.

Bu açıklamaya göre ihtiyaç sahibi olan ailelere, eğitim çağında olan kardeş sayısına, yüz yüze eğitime devam etme durumuna bakılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Ücretsiz tablet için başvuru açıklaması gelmedi. İnternet üzerinden ya da bir yere gidilerek başvuru yapılacağı konusunda açıklama gelmedi. Edinilen bilgilere göre MEB'in , ailelerin durumuna göre tabletleri dağıtacağı öğrenildi. İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve öğretmenlerinize tablet ihtiyacı olduğunuzu iletebilirsiniz.

* TUZLA'DA 'ASKIDA TABLET KAMPANYASI

Uzaktan eğitimden mahrum kalmış çocuklara el uzatıp askıya tablet bırakmak isteyen bağışçılar www.askidatablet.com üzerinden bilgilerini, askıya bırakmak istediği tablet sayısını ve türünü girerek kampanyaya destek oluyorlar. Belediye görevlileri de bağışçılarla iletişime geçerek tabletler teslim alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. "Askıda Tablet" kampanyası kapsamında tablet ihtiyacı olan Tuzla'da ikamet öğrenciler, www.askidatablet.com web sayfası üzerinden başvurularını yapabilecek.

* KADIKÖYLÜ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR DESTEĞİ

Uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteğiPandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören Kadıköylü ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar desteği vermek için "Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında belediyeye bağışlanan ikinci el ve sıfır bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği öğrencilere ulaştırılıyor. 230 kişinin bilgisayar talebinde bulunduğu kampanyaya dijital destek vermek isteyenler, 444 55 22 no'lu telefondan Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak kayıt açtırabilir, Belediyeye gelebilir ya da Halkla İlişkiler Saha Birimi'ni arayabilir.

* Bulunduğunuz ilçe belediyesi ile irtibata geçerek belediyenizde böyle bir kampanya olup olmadığını sorgulamanızı tavsiye ederiz.

ADANA'DA TABLET VE BİLGİSAYAR TOPLAMA KAMPANYASI

Adana Büyükşehir Belediyesi, salgın nedeniyle internet ortamında evlerden sürdürülen eğitim sisteminde, bilgisayar ve tableti olmayan ihtiyaç sahibi ailelere destek vermek amacıyla kampanya başlattı.

"Bu Dayanışmada Gelecek Var" mesajıyla başlatılan kampanyayla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Kullanmadığınız eski tablet ve bilgisayarlar ile destek için yeni satın aldığınız tablet ve bilgisayarları topluyor, gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturuyoruz" dedi.

Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler ve talepte bulunmak isteyen ihtiyaç sahipleri sefkatkoprusu.com adresinden doldurulacak formlara ulaşabiliyor. Büyükşehir Derman ekibi tablet ve bilgisayarları hayırseverlerin evlerinden alıp, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak.

Gerekli belgelerle birlikte Derman ekibine başvuruda bulunan vatandaşların bilgileri elektronik bilgi sistemi üzerinden sorgulanacak, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere öncelik verilecek.

BEŞİKTAŞ'TA 'ASKI TABLET'LER BELEDİYE EKİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Beşiktaş Belediyesi'nin, uzaktan eğitim sürecine destek olmak ve öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için başlattığı ''Askıda Cihaz'' kampanyasına Beşiktaşlı ilçe sakinleri katkı sağlayarak ellerindeki tablet, bilgisayar ve televizyonları ihtiyaç sahibi komşularına ulaştırılması için belediye ekiplerine teslim etti.

Covid-19 salgının çıktığı ilk günden bu yana ilçe sakinlerine her türlü desteği verdiğini belirten Beşiktaş Belediyesi uzaktan eğitim alan öğrenciler için de harekete geçti. Evlerinde tablet, bilgisayar ya da televizyon olmadığı için derslerini takip edemeyen öğrencilerin Beşiktaş Belediyesi'nin ''Askıda Cihaz'' kampanyasıyla derslerinden geri kalmayacağı belirtildi. Beşiktaş Belediyesi ilçedeki hayırsever vatandaşlardan aldığı tablet, bilgisayar ve televizyonları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya başladı.

''Askıda Cihaz'' kampanyasına destek veren hayırsever ilçe sakinleri Beşiktaş Belediyesi'ne ve Başkan Rıza Akpolat'a öğrencilerin yanında olarak böyle bir kampanya düzenlediği için teşekkür etti ve duygularını şu sözlerle dile getirdi: ''Uzaktan eğitimde imkanı olmayan çocuklar için çok üzülüyoruz. Beşiktaş Belediyemiz, sağolsun bir kampanya düzenlemiş. Elimizde olan bu aletleri onlara iletmemizde yardımcı olacaklar. Çok teşekkür ediyoruz kendilerine, çocuklarımızın da inşallah işine yaramasını umuyorum. İnşallah bir öğrencimize, bir kardeşimize faydası olur.''