Black Friday ne zaman başlayacak? 2020 Black Friday - Efsane Cuma tarihi! Black Friday nedir?

2020 Black Friday ne zaman? Black Friday Efsane Cuma ne zaman sorusuna alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar yanıt arıyor. Black Friday tarihi merakla araştırılıyor. Efsane Cuma olarak da adlandırılan Black Friday indirimlerinde teknolojiden giyime birçok farkı alanda yüzde 80-90'a varan indirimler yapılıyor. Özellikle teknoloji ürünlerinde yaşanan devasa indirimlere ilgi yoğun oluyor. Peki, 2020 Black Friday ne zaman? Black Friday nedir? Black Friday nasıl ortaya çıktı? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde….

Giriş Tarihi 13 Ekim 2020, 10:40 Güncelleme 13 Ekim 2020, 10:40
Black Friday ne zaman başlayacak? 2020 Black Friday - Efsane Cuma tarihi! Black Friday nedir?

İÇİNDEKİLER

Black Friday ne zaman? Dünya genelinde Black Friday ülkemizde de Efsane Cuma olarak nitelendirilen tarihte firmalar satış rekorları kırıyor. Ürünler büyük indirimlere giriyor ve tüketiciler çıkacak ürünler için saatlerce kuyrukta bekliyor. İnternet alışverişlerinde ise yoğunluklar yaşanıyor. Peki, 2020 Black Friday ne zaman? Black Friday nedir? İşte Black Friday indirimleri hakkında merak edilen bilgiler!

BLACK FRIDAY NEDİR?

1932'den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen 'Black Friday', önce ABD'de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere'nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90'ların üzerine çıkabiliyor.

Cuma'ya özel ABD'de mağazalar kapılarını saat 05:00'te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.

BLACK FRIDAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Black Friday terimi, şimdi olduğundan daha farklı bir anlama sahipti. History.com'a göre, 1800'lerin sonlarında terimin ilk kaydedilen kullanımı finansal krizlere uygulandı.

Hikaye devam ederken, yatırımcılar Jay Gould ve Jim Fisk birlikte olabildiğince çok altın almak için birlikte çalıştılar, böylece fiyatı yükseltip inanılmaz karlarla satabildiler. 24 Eylül 1869'da, arsa çözüldü ve altın fiyatını ve borsa serbest düşüşe yol açtı.

BLACK FRIDAY NE ZAMAN?

Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği tarih 2020 yılında 27 Kasım günü gerçekleşecek. O hafta boyunca büyük indirimlerin olması bekleniyor.