İŞKUR'dan alın hemen alın! Kadınlara günlük 80 lira ödeme yapılıyor

Hem verilen destekler hem de meslek edindirme çalışmaları kapsamında çalışmayan annelere maddi olarak da destek veriliyor. İŞKUR tarafından hazırlanan mesleki eğitim kursları sayesinde İste Anne projesi ile birlikte günlük olarak 80 lira ödeme yapıldığı açıklandı. Bu projeden 0 ile 15 yaş arası çocuğu olan kadınların faydalanabileceği belirtildi. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 09:11 Güncelleme 09 Kasım 2020, 12:31
İŞKUR’dan alın hemen alın! Kadınlara günlük 80 lira ödeme yapılıyor

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından sunulan destekler artıyor. Eğitim programlarının gündeme gelmesi ile birlikte pek çok kişi mesleki eğitim kurslarını araştırmaya başladı. Bu kurslar unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden canlandırılması, pek çok kişinin iş sahibi yapılması ve kendi işlerini kurarak istihdam sağlamaları için verilen bir destek olarak ifade ediliyor. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

Kadınlara Günlük 80 Lira Ödeme Yapılıyor

İŞKUR tarafından hazırlanan mesleki eğitim kursları sayesinde İste Anne projesi ile birlikte günlük olarak 80 lira ödeme yapıldığı açıklandı. Bu projeden 0 ile 15 yaş arası çocuğu olan kadınların faydalanabileceği belirtildi. Meslek edindirme kurslarından birisine kayıt olmalarının ardından gerekli tüm destekleri alabilecekleri belirlendi.

3 Aylık Kursun Sonucunda 7200 Lira Ödeme Yapılacak

Anneler için ödenecek aylık tutar 2400 lira olacakken üç aylık kursun ardından verilecek miktar sigorta primleri de dahil olmak üzere 7200 liraya kadar çıkıyor. Bazı sektörler için verilen kurslarda süre 6 ayken bazı programlar için 3 ay olarak uygulanıyor.

İşbaşı Eğitim Programından Kimler Yararlanabilir?

Genel olarak 17 ile 70 yaşları arasında son 1 ay 6 ay dır işsiz olan herkes İEP ten faydalanabilir fakat bunun bazı istisnai durumları da bulunmaktadır.

ARANAN ŞARTLAR

En az 2 sigortalı çalışanı olan iş yerlerinde uygulanır.

2-10 çalışana 1, 11 + çalışana % 10 oranında katılımcı verilir. %50 istihdam taahüdü verilirse bu oran %30'a kadar çıkarılabilir.

Kontenjanın hepsini tek seferde kullanmak zorunlu değildir. Ayda en fazla 3 sefer İŞKUR'a yeni talepte bulunulabilir.

Program en fazla 320 fiili gün uygulanır(Süre kısıtlaması ya da uzatılması kurumun inisiyatifindedir). Program süresinden önce bitirilebilir. 1 yıl yane 320 fiili günü sadece ağır ve tehlikeli işlerde çalışacak daha önce hiç sigorta girişi olmayan katılımcılar kullanabilir.

Program günde en az 5 saat en fazla 8 saat uygulanır.

Programın günün hangi saatinde uygulanacağına taraflar karar verir. Haftada bir gün bile uygulanabilir.

Özel sektörle ortaklığı bulunan Kamu kurumları (TEDAŞ, AYDEM) dahil bütün işyerlerinde uygulanır.

Kurumun uygun bulması durumunda her meslekte yapılır.

Katılımcıyı işyeri kendi de bulabilir. Ancak işverenin veya vekilinin 1. ve 2. Derece kan hısımı (annesi, babası ve çocukları ile kardeşleri, torunları, büyükanne ve büyükbabası) ile eşi olmamalıdır.

Katılımcının son 6 ayda 1 gün dahi sigortalı olmaması gerekir.

Son 1 aydır çalışmayan bütün işsizler katılabilir. Ayrıca 2 ve 4 yıllık üniversite öğrencileri ile açık lise öğrencileri de katılabilir.

Sözleşme imzalandığında kaç sigortalı çalışan var ise program bittiğinde de o sayıda çalışan olması gerekir. Eğer bu mümkün olmaz ise 1 ay içerisinde işverene elemanlarını tamamlaması için süre verilir.

Kursiyerde aranan şartlar;

Kuruma kayıtlı işsiz olmak.

15 yaşını tamamlamış olmak.

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak.

Emekli olmamak.

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde program düzenlenecek işverenin çalışanı olmamak.

İşverenle 1. veya 2. derece kan hısımı olmamak.

Son 1 aydır sigortalı olarak bir işte çalışmamış olmak.