Çocuk yardımı parası ne kadar, nasıl alınır? Çocuk yardımı parası nedir?

3294 Sayılı sosyal yardımlar kapsamında çocuk yardımı (Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımları) ihtiyaç sahibi ailelere verilir. Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardım Programları dahilinde yapılan çocuk yardımı parasının kimlere verildiği ve ne kadar olduğu gibi daha pek çok konunun ayrıntıları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Çocuk yardımı parası nedir? Çocuk yardımı parası ne kadar, nasıl alınır? Başvuru sonuçları başvurudan sonra bir ay içerisinde açıklanır. Başvuru sonucu öğrenmek ya da sorgulamak için ikametgâh adresinizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfından öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2020, 09:06 Güncelleme 18 Eylül 2020, 09:06
Çocuk yardımı parası ne kadar, nasıl alınır? Çocuk yardımı parası nedir?

İÇİNDEKİLER

Vatandaşlara devlet tarafından sunulan sosyal yardımlar gün geçtikçe daha da artıyor. Bu noktada özellikle çocukları olan ailelerin en çok merak ettiği soruların başında çocuk yardımı parası nedir? Yer alıyor. Peki bu haktan herkes yararlanabiliyor mu, şartlar neler? Çocuk yardımı parası ne kadar, nasıl alınır? İşte merak edilen bilgiler…

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çocuk yardımı başvurusu yapmak için ilk önce ikametgah ettiğiniz il ya da ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına ulaşarak sadece kimlik kartınız ile başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca "Çocuğumun ödemesi var mı?" diye merak ediyorsanız ikametinizin bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına ulaşabilir veya Alo 144 Sosyal Yardım hattını arayabilirsiniz. Yine çocuklarınızın sağlık kontrollerinin ne zaman yaptırılacağı bilgisine yetkili hastaneler ve Aile Hekimliklerinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Başvuru sonuçları başvurudan sonra bir ay içerisinde açıklanır. Başvuru sonucu öğrenmek ya da sorgulamak için ikametgâh adresinizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfından öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 144 Sosyal Yardım hattına telefonla arayarak bilgi edinmeniz mümkündür.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

Çocuk yardımı ödemeleri Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarında yapılmaktadır. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır, ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır. Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24'ü ile 28'i arasında yapılmaktadır. T.C. kimlik numarasının son rakamı; '0' olanlar ilgili ödeme ayının 24'ünde, '2' olanlar ilgili ödeme ayının 25'inde, '4' olanlar ilgili ödeme ayının 26'sında, '6' olanlar ilgili ödeme ayının 27'inde, '8' olanlar ilgili ödeme ayının 28'inde, ödemelerini alabileceklerdir.

İşte ödeme tutarları:

İlkokula giden kız çocukları için aylık 40 TL, Erkek çocukları için 35 TL

Liseye giden kız çocukları için aylık miktarı 60 TL, Erkek çocukları için 50 TL

ÖDEME HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Çocuk yardımı ödemeleri Sosyal Güvenceli olunması, muhtaçlık halinin sona erdiğinin tespit edilmesi veya yardım ödeme şartlarının (eğitim devam ve sağlık kontrol) gerçekleştirilmemesi nedeni ile yardım ödemesi kesilebilir.