Her ay 581 TL ek ödeme yapılacak mı? Emeklilere yeni yardım

Emeklilere ek ödeme, yardım ve maddi destek verilmesi sayesinde, birçok emekli artık daha rahat bir ekonomik hayat sürüyor. Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide büyük bir dalgalanma yaşanırken bu dalgalanmadan en çok mağdur olanlar da evde uzun süre zorunlu karantina altında kalan emekliler oldu.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2020, 08:34 Güncelleme 27 Ekim 2020, 12:37
Her ay 581 TL ek ödeme yapılacak mı? Emeklilere yeni yardım

İÇİNDEKİLER

Yoksul ve dar gelirli ailelere çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar nakdi yardım olabildiği gibi yakacak ve gıda yardımı şeklinde de yapılmaktadır. Özellikle kiracı olarak yaşamını sürdüren kişiler, salgın nedeni ile bütçelerini denkleştiremedi ve kira yardımı konusunda büyük bir talep oluştu.


Emeklilerin Kira Yardım Talebi Meclisten Geçecek mi?

Meclise sunulan kanun teklifi, komisyona geldi ve komisyon görüşülmesi beklenen yasa teklifi ile alakalı kamuoyunda yoğun bir beklenti ve baskı oluştu.

Kanun Teklifi Onaylanırsa Emeklilere Her Ay 581 TL Kira Desteği Yapılacak!

Emeklilere kira desteği sunma ile alakalı kanun teklifi üzerindeki görüşmelerin tamamlanması ve meclis çatısı altında onaylanır ise emeklilere her ay net olarak asgari ücretin dörtte biri oranında aylık kira yardımı yapılacaktır.2020 için ödenecek kira yardımı 581 TL olacaktır. Her yıl asgari ücrete yapılan zammın artması ile bu tutarda artacaktır. Kira yardım desteği konusunun gündeme gelmesi ile heyecanlanan emekliler, zorluk ile geçindiklerini belirterek, bu tutarın kendilerini hayli rahatlatacağını ve bu talebin bir an önce onay almasını istediğini belirtti.