Özel okul velilerine uyarı: Ücret iadesi isteyin

Özel okul velilerine Tüketiciler Birliği’nden uyarı geldi: Sadece yemek serviste değil, okul ücretinde de iade imkanı var. Okula yazılı başvurun, vermezlerse hakem heyetine gidin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2020 Güncelleme 14 Eylül 2020, 06:56
Özel okul velilerine uyarı: Ücret iadesi isteyin

İÇİNDEKİLER



Özel okul velileri yemek-servis bedeli iadelerini beklerken, tüketici dernekleri okul ücretinde de böyle bir imkan olduğunu belirtiyor. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, özel okul ücretleriyle ilgili "Çocuğumuzu okula kaydederken uzaktan eğitim maddesi yok. Dolayısıyla yüz yüze eğitim verilmediği için geçen sezon itibarıyla tüketiciler bu 3 aylık bedeli geri alabilir. Çünkü yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitim arasında fark var" açıklamasını yaptı.


Ücreti talep etmek için yazılı bildirim yapmak gerektiğini söyleyen Şahin, şöyle konuştu: "Eğitimde yemek ve servis parasını karıştırmayalım. O paraları zaten iade etmek zorundalar. Yüz yüze eğitim olmadığı için para geri iade edilir. Bunun yapılması için gereken kuruma yazılı başvuru. Olumsuz cevap alınmış ise hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvuru yapılabilir."